söndag, oktober 09, 2016

Hjärtligt besök

I kväll hinner jag inte med några längre utläggningar eftersom jag tittat på Partiledardebatten. Jag tror aldrig jag sett en sådan alert debatt. Partiledarna är verkligen på hugget. Och det kan man kanske förstå när man tänker på det  parlamentariska läget. Ska vi få en valrörelse liknande den i USA? Man kan undra.

Men ingen har tagit upp Svenska kyrkans skiljande från staten. Finns det ingen som kan väcka den frågan? Eller än bättre; kräva ett svar från politikerna? Eller är fråga totalt ointressant?

Ser ni vem som sitter i stolen i mitt fina bibliotek här hemma på Smultronvägen? Kanske inte så lätt.
Kanske skulle jag underlåta att ge er svaret så får ni skicka in era gissningar?


Nej, det ska jag inte göra. I dag har Kari och jag haft besök av gode vännen Anders Gerdmar. Vi har inte suttit ner och samtalat så här på över 30 år! Visserligen har vi stött på varandra här och där, men aldrig pratat i nästan sex timmar i sträck som vi gjort idag. Hans kära hustru Else-Marie gick som barn i Fryele byskola och nu hade klassåterträff. Då passade vännen på att besöka oss vilket jag är mycket glad för.

Jag hade tänkt att vi skulle ta en promenad efter ett par timmar men av det blev intet. Tiden gick så fort att vi inte ansåg ha tid med det planerade besöket på Vandalorum. Nej, nu börjar debatten igen. Vi hörs i morgon.

Inga kommentarer: