torsdag, juni 02, 2016

Sunnliden slutar

Så löd rubriken i Värnamo Nyheter (VN) denna morgon. Och det är ju riktigt. Jag slutar 20 juli eller, i praktiken, 10 juli då jag celebrerar min sista högmässa (?) i Värnamo kyrka.

Den som vill läsa artikeln kan göra det genom att gå till http://www.vn.se/article/sunnliden-slutar.
Tyvärr klarar jag inte att länka till den. Tankegången är den att Svenska kyrkan utvecklas fel och jag vill inte vara med i den utveckling jag ser. Jag vill inte medverka i den, inte bidra till eller ta ansvar för den eftersom det snarare blir till förförelse än uppbyggelse enligt min mening.

Vi i Värnamo har ofta sagt till varandra att det är så eländigt i Svenska kyrkan men i Värnamo är det så bra. Vi är det stora undantaget. Det håller inte längre anser jag och tar konsekvensen.

I  VN beklagar jag mig över skilsmässan mellan stat och kyrka. Vi var många som gladde oss över att den äntligen skulle äga rum men det blev inte alls som vi önskat. Tvärtemot, det blev sämre. Riksdagen (politikerna) såg till att stifta en lag som anger ramarna för Svenska kyrkans verksamhet. Det blev som  Socialdemokraterna ville. Svenska kyrkan blev statens förlängda arm! Staten har bestämt att kyrkan ska vara en öppen folkkyrka, demokratisk organisation och territoriell. Detta är lag. Den som vill kan läsa lagen genom att klicka här. Utbildningen ser till att lagen förverkligas. Karriären sker med andra ord inom dessa ramar och oliktänkande har inte plats. Likriktningen är påtaglig.

Sedan "skilsmässan" har det skett en tydlig förskjutning från ämbete till tjänsteman. Det är en plågsam förändring som har tärt på mig en längre tid. Med hjälp av "den nya tidens" kyrkoherdar och deras ja-sägare sker förändringen också lokalt. Jag känner inte att jag vill ge exempel på det även om jag skulle kunna ange många, säger många, sådana. Men av hänsyn till de inblandade avstår jag om de inte tvingar mig till att avslöja dem. Jag har ofta undrat om de är helt omedvetna eller utstuderat sluga. Jag vet inte,men vilket svar som än är rätt är det i sig katastrofalt. Kanske är båda svaren riktiga.



Nu inträffar emellertid det paradoxala. Om jag säger upp min anställning i Svenska kyrkan så ökar mina möjligheter att göra tjänst som  präst. När jag skriver detta är det som om Herren Jesus själv talade till mig: den som mister sitt liv ska finna det. Jag är ju fortfarande präst. Här måste jag ändå påminna om att det finns förslag som säger att "ämbetet" ska knytas till anställningen. I sådana fall hade jag inte längre varit präst och följaktligen inte heller kunnat "jobba som präst". Men tack och lov där är vi inte ännu. Jag är präst, en sådan som Melkisedek, och tänker fortsätta verka som den präst jag är. Ja, till och med vara "mer präst" om uttrycket tillåts.

Jag är, inte minst sedan olyckan, så tacksam för alla bröder och systrar som finns och vill så långt det är möjligt och om hälsan står mig bi fortsätta bidra med vad Gud lagt och lägger på mitt hjärta.

I morgon tror jag att jag ytterligare vill lägga ut texten. På återhörande.

31 kommentarer:

Torbjörn Lindahl sa...

Nej, du har helt fel! Det är Hertsökyrkan i Luleå som är det stora undantaget i det övriga eländet.
Lycka till i framtiden . Må Gud vara med dig. Många präster känner nog alltmer som du.

Anders Gunnarsson sa...

SveK är en märklig varelse.

Du imponerar. Hoppas du hittar din väg.

Allt Gott o katolskt tillöndkas dig.

Thomas F. Moesgaard-Christensen sa...

En stor, flot og vanskelig beslutning. Gud velsigne dig og Kari. Hilsen fra Thomas i Danmark.

Eva sa...

Jag skrev på facebook när jag läste att du slutar ungefär "Det är bedrövligt att man ska bli närmast glad en präst slutar.".
Det är bedrövligt men jag är så tacksam för er präster som orkar stå upp för tron!
(Trots att jag försöker "hänga med" hade jag inte tidigare hört om tankar att knyta ämbetet till tjänsten. Än mer bedrövligt! Förvånande kan jag inte påstå tyvärr.)
Ber om all välsignelse över dig!

Anonym sa...

Mitt namn är suzy, jag är hör att ge vittnesbörd om hur jag fick tillbaka min make tillbaka, vi fick gifta i mer än 9 år och har två barn. saker går bra med oss ​​och vi är alltid glada. tills en dag min man började bete sig på ett sätt som jag inte kunde undersand, jag var mycket förvirrad av hur han behandlar mig och barnen. senare samma månad han inte kom hem igen och han kallade mig att han vill ha en skilsmässa, jag frågade honom vad jag har gjort för fel för att förtjäna allt detta från honom, är allt han sade att han vill ha en skilsmässa att han hatar mig och göra inte vill se mig igen i hans liv, jag var galen och också frustrerad vet inte vad jag ska göra, jag var sjuk i mer än 2 veckor på grund av byte av min make. Jag älskar honom så mycket att han var allt för mig utan honom mitt liv är ofullständig. Jag sa till min syster och hon berättade att kontakta en spell caster hon vet år sedan, jag tror aldrig i allt detta spell gjutning av en sak. Jag bara vill prova om något kommer att komma ut av det. Hon gav mig kontakt mannen jag kontakta honom och förklara allt för honom, berättade mannen för mig att min man har tagits av en annan kvinna, att hon använder en kärleks voodoo stava på min man som är varför han hatar mig och även vill att vi ska skiljas. då han berättade för mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en spell på honom som gör honom tillbaka till mig och barnen, berättade han för mig allt jag behöver för att ge för honom att kast förtrollningen och efter en vecka min man ringde mig och han berättade för mig att jag skulle förlåta honom, började han att be om ursäkt på telefon och sade att han fortfarande älskar mig att han inte visste vad som kom över honom att han lämnade mig.
så glad att Drujiagbe kast ut förtrollningen och tillbaka min man tillbaka till sin normala igen i dag, mig och min familj är nu glad igen. tack sir för vad du har gjort för mig jag skulle ha varit något i dag om inte för din stora spell. Jag vill att ni mina vänner som passerar genom alla den här typen av kärlek problem att få tillbaka sin make, maka eller fd pojkvän och flickvän att kontakta drujiagbeblacktemple@gmail.com. och du kommer att se att problemet kommer att lösas utan dröjsmål. han berättade att han specialiserat sig på att lösa andra problem, bland annat följande:
(1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
(2) Om du alltid har mardrömmar.
(3) som du vill ska främjas på kontoret.
(4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(7) Om du vill att bota hiv aids
kontakta honom nu för omedelbar lösning på ditt
problem på drujiagbeblacktemple@gmail.com
Tack sir dr, du är min bästa vän och min far.

Karina sa...

Vad i världen kunde jag göra för att tacka doktor Adodo för hans hjälp? Han är underbar och har ett gott hjärta, han är som Gud på jorden och jag vet inte vad jag ska göra för att tacka honom för hans hjälp på mitt förhållande och hur han återvinner min mans kärlek med hans stavning. För många år sa min man att det var över oss och han lämnade mig och våra barn utan att säga ett ord. Jag gjorde allt jag kunde för att stoppa honom, men hans sinne var klar. Några månader senare berättade min vän hur Dr. Adodo hjälpte Henne med sin stavning så jag kontaktade doktor Adodo för att hjälpa mig med hans stavning och han svarade att han skulle hjälpa mig med hans stavning och jag kommer se resultat inom 48 timmar. Idag är jag så glad att allt hände precis som Dr Adodo sa, min man kom tillbaka till mig inom 48 timmar på knäna och frågade mig att förlåta honom och acceptera honom tillbaka i mitt liv. Om du behöver hjälp i ditt förhållande kontakta honom för hjälp via e-post: Adodospelltemple@gmail.com eller ring honom på: +1 (661) 704 3225 eller kontakta honom direkt på hans hemsida http://adodospelltemple.webs.com/

ramsey kath sa...

Jag har aldrig sett mig skjuta tårar för någonting förut, men den här dagen som min älskare lämnade huset med irritationer efter att vi hade någon kamp om honom som alltid kom hem sent och flirtade med kvinnor skrek jag hela dagen, men efter så många dagar Av ensamhet bestämde jag mig för att leta efter lösning på mitt förhållande och svar kom till mig när jag såg Dr.Adodo detaljer på internet och jag läste mycket recensioner om honom och jag bestämde mig för att ringa honom och med hjälp av Dr. Adodo min älskare kom tillbaka till mig inom 48 timmar och sedan dess har han aldrig kommit hem sent, så du kan se hur mäktig och användbar Dr.Adodo är för hela världen, det är därför jag ska sätta Dr.Adodo kontaktuppgifter Just nu för de personer som behöver hjälp, kontakta Dr.Adodo via mobil +1 (661) 704 3225 eller skriv honom via e-post på Adodospelltemple@gmail.com eller hans hemsida http://adodospelltemple.webs.com /

ivan sa...

Hur min älskare kom tillbaka till mig mirakulöst

Goddag allihop. Jag har något att dela med dig .. Jag heter RUBBY POGGATS, min flickvän och jag var separerade under en lång period på grund av missförstånd, jag kom över olika stavhjul och de kunde inte alla få min älskare tillbaka. Jag var så ledsen och gav mig nästan upp när jag träffade en stavningskastare som heter Great Doctor Omoluyi som hjälpte mig att få min älskare tillbaka. Ända sedan dess har jag varit så glad och kunde inte tro att det skulle hända. Han hjälpte mig också med framgångsstavning, jag har levt lyckligt med min älskare nu och kommer snart att gifta mig. Här är hans kontakt Email: [isikolosolutionhome@gmail.com] ELLER CALL +2348133261196 Om du behöver hjälp med att få din ex tillbaka, sluta ditt äktenskap från att smula eller du behöver framgång i alla aspekter av ditt liv. Han är verkligen en bra stavningskastare. Han är specialiserad i följande spel.
1) Om du vill ha din ex tillbaka.
2) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
4) Cure för för tidig utlösning
5) Om du vill ha ett barn.
6) Du vill vara rik.
7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
9) Cure för herps
10) botemedel mot hiv
11) Cure for Cancer

Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

Unknown sa...

Min man som avstod från mig för 3 år sedan började ringa mig och ville att vi skulle komma tillbaka. Dr Isikolo kärleksspell gjorde min man att förena mig. När han kom tillbaka var han allt på mig och kysste och rubbar på mig och berättade för mig hur mycket han saknade mig och älskar mig, Dr Trust är spektakulärt för att reparera förhållandet! Hans arbete är underbart, jag är glad att låta er alla veta att den här stavningskanalen har makt att få älskare tillbaka. För att jag är nöjd med min man. Jag rekommenderar starkt denna tjänst för dem som har svårigheter att försöka återställa det där förhållandet. Han är den verkliga affären. Du kan nå Dr Isikolo hans kontaktuppgifter, se nedan:

E-post: isikolosolutionhome@gmail.com
WhatsApp eller ring honom nu +2348133261196

Aliona lucas sa...

Tack så mycket Dr Isikolo FÖR ATT RINGA MITT HUSBAND TILLBAKA MIG HEM +2348133261196 Jag och min man hade varit mycket kärleksfull, omtänksam och delat många vanliga saker i nästan 28 år och i (december 2017) hoppades jag gå reser med min man. Vem vi träffade skulle kommentera hur mycket vi kompletterar varandra. Han var en kärleksfull far och man, men han ändrade sig utan att jag såg det. Han medgav till en affär och jag fick reda på en nästa och plötsligt kom han fram med skilsmässans uppfattning. Jag blev deprimerad till självmordstiden. Jag såg aldrig det här kommande. Jag besökte vår äktenskapsterapeut flera gånger, men det verkade allting blev värre. Jag kände mig tom och hopplös om framtiden. Vi båda nyligen pensionerade och jag trodde att jag kunde spendera resten av mitt liv i pension med honom. Jag försökte allt möjligt att komma tillbaka med honom och jag grät 24 timmar om dygnet och visste inte hur jag skulle komma tillbaka med honom tills jag träffade Lord Lugard från Miracle Temple som garanterade mig en 24 timmars kraftfull kärleksspell för att ta med mig make att återvända till mig igen och älska mig ovillkorligt. Jag var redo att prova något för att jag fortfarande älskade honom mycket och inte ville förlora honom. Nu bor vi lyckligt igen efter att Dr Isikolo gjorde sin stavning på bara 24 timmar, tog tillbaka min man och återförenade min familj tillbaka. Ord räcker inte för att låta dig berätta för dig hur tacksam jag är för dina förklaringar. Tack så mycket Herre för att få mig att börja i år som en glad och uppfylld kvinna. Här är hans Email: isikolosolutionhome@gmail.com och även hans WhatsApp nummer +2348133261196

alenna alison sa...

Jag känner mig så välsignad igen i mitt äktenskap efter att doktor ODUMODU tog tillbaka min man som skilde sig åt mig under ett bra år. Är ALENNA med namn från RUMÄNIEN. Trots att jag har munnar över hela kroppen, kommer det inte räcka för att tacka doktor ODUMODU för hans hjälp i mitt liv. Min man separerade med mig i ett år och har varit i smärtor och ångest utan honom. Så jag sökte hjälp överallt men ingenting fungerade inte förrän jag menade doktor ODUMODU. Jag förklarade min situation för honom och han lovade att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar så långt att mitt hjärta fortfarande slår till honom. Jag trodde på honom och han förberedde en stavning för mig och min man ringde mig exakt när doktor ODUMODU sa. Han bad och sa att han behöver mig tillbaka och nu lever vi lyckligt igen för de senaste 9 månaderna. Alla där ute läser min artikel som behöver hjälp ska kontakta honom ... Email: drodumodusolutions@gmail.com

Aliona lucas sa...

Jag har aldrig troende kärlek stavning tills jag träffade den här världens toppspellare. Han är verkligen kraftfull och kan hjälpa till med att stava för att ta tillbaka en gång bort. Dr Isikolo den stora stavningskastaren som återställer mitt liv tillbaka. Jag hade en kamp med min man i det förflutna vilket ledde till vår uppbrott. Jag försökte allt jag kunde för att få honom att komma tillbaka till mig men han vägrade och sa att det var över oss, en dag kom jag över ett vittnesbörd på internet om hur Dr Isikolo / använde sin stava för att återförena två älskare så jag bestämde mig för att kontakta Dr Isikolo via e-post och han försäkrade mig om att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar efter att han har avslutat förberedelsen av den vita magiska stavningen. Jag är väldigt glad idag för att berätta för världen att Dr Isikolo verkligen är en man av hans ord eftersom min man kom tillbaka till mig och föll på knäna ber mig att förlåta honom och acceptera honom tillbaka. Har du ett problem kan du också kontakta Dr Isikolo idag via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com du kan ringa den stora Dr Isikolo hjälp WhatsApp nummer +2348133261196. Jag är så glad väldigt bra Kärlek och många välsignelser Tillbaka till mig igen! yahoo adress: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp nummer + 2348133261196tänk så mycket Dr Isikolo.

Joankells sa...

Att prata med erfarenhet med gott resultat för att testa om det, jag är Julia från Svealand, jag vill vittna om Dr Isikolos goda tjänst för att hjälpa mig att få tillbaka min fiance som lämnade mig på grund av en prostituerad. Det var en hemsk och deprimerande tid då min fiance som vi skulle gifta oss på två månader avbröt vårt bröllop på grund av en prostituerad som kastade en stavning på honom och stal honom borta. Jag letade efter hjälp online när jag såg en recension om Dr Isikolo från General Spell Temple, då kontaktade jag honom för hjälp. Jag följde all sin instruktion i enlighet därmed som han försäkrade och garanterade mig att min fiance kommer att vara tillbaka på 48 timmar, till min största överraskning nästan 2 dagar efter stavningen gjordes, ringde min Fiance mig och började be om ursäkt för att jag lämnade mig på grund av en annan dam . Jag väntade på två månader där vi nu är gifta innan jag kan vittna och just nu är vi en lycklig familj och det kommer att förbli så här för alltid .. Allt tack till Dr Isikolo. Du kan kontakta Dr Isikolo för eventuella problem med relationen genom hans direkta email: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp nummer +2348133261196

Premiermedicaid sa...

Jag kan inte tro på det här ... MITT EX HUSBAND ÄR TILLBAKA TILL MIG !!!
Jag heter silvia Det här är en berättelse om Dr Isikolo som förde min ex-man tillbaka till mig i 3 dagar av kontakt. Han berättade för mig att han skulle göra det men jag trodde inte på honom men bestämde mig för att försöka, och till min största överraskning kom min ex make hem och började leka med barnen och gav mig en kyss på min kind, knäböjde ner på knä och bad mig att lämna utan farväl. Jag hörde att han hade en kvinna som han såg innan han lämnade mig och jag blev förödad, vilket fick mig att söka hjälp i en stavningskrock som doktor Odunga. Jag träffade också den här mannen genom ett vittnesbörd om honom och jag kontaktade hans email på isikolosolutionhome@gmail.com och när jag förklarade saker för honom berättade han att jag inte skulle oroa mig. Jag är väldigt glad idag att min man som lämnade mig i över 2 år kom hem. Jag frågade honom vad med den andra kvinnan och han sa att det var hans förflutna och ingenting kommer någonsin att få honom att gå igen. Jag är tacksam för Dr Isikolo. Kontakta honom för att hjälpa dig nu på isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp nummer +2348133261196.

Evelyn sa...

Dr Isikolo, den bästa spellcaster online, återställer mitt brutna förhållande och jag rekommenderar starkt Dr Isikolo till alla som behöver hjälp!
Min man lämnade mig för en annan kvinna för 3 månader sedan och sedan dess har mitt liv varit fyllt av smärtorsorg och hjärtbrist, för han var min första kärlek som jag har spenderat hela mitt liv med. En vän av mig berättade för mig att han såg några vittnesmål av en stavningskastare, kallad Dr Isikolo, att han kan ta tillbaka älskaren inom några dagar, jag skrattar ut det och sa att jag inte är intresserad, men på grund av den kärlek som min vän hade för mig, gjorde hon rådfrågade den stora prästen på min vägnar och till min största överraskning efter 2 dagar ringde min man för första gången efter tre månader att han saknar mig och att han är så ledsen för allt han gjorde att jag gick igenom. Han kom tillbaka till mig och nu är vi lyckliga tillsammans. Jag kan fortfarande inte tro det, för det är mycket otroligt. Tack Dr Isikolo för att få tillbaka min älskare och också till min underbara vän som interceded på min vägnar, för den som kanske behöver hjälp av denna stora präst här är e-postadressen: isikolosolutionhome@gmail.com, du kan också ringa honom eller lägg till honom på WhatsApp nummer +2348133261196

ivan sa...

Tack så mycket Dr Isikolo FÖR ATT BRING MIN HUSBAND TILLBAKA MIG HEM +2348133261196. Jag och min man hade varit mycket kärleksfull, omtänksam och delat många vanliga saker i nästan 18 år, och i (december 2017) hoppades jag att resa med min man. Vem vi träffade skulle kommentera hur mycket vi kompletterar varandra. Han var en kärleksfull far och man, men han ändrade sig utan att jag såg det. Han medgav till en affär och jag fick reda på en nästa och plötsligt kom han fram med skilsmässans uppfattning. Jag blev deprimerad till självmordstiden. Jag såg aldrig det här kommande. Jag besökte vår äktenskapsterapeut flera gånger, men det verkade allting blev värre. Jag kände mig tom och hopplös om framtiden. Vi båda nyligen pensionerade och jag trodde att jag kunde spendera resten av mitt liv i pension med honom. Jag försökte allt möjligt att komma tillbaka med honom och jag grät 24 timmar om dygnet och visste inte hur jag skulle komma tillbaka med honom tills jag träffade Dr Isikolo som garanterade mig en 24 timmars kraftfull kärleksspell för att få min man att återvända tillbaka till mig igen och älska mig ovillkorligt. Jag var redo att försöka något eftersom jag fortfarande älskade honom mycket och inte ville förlora honom. Nu bor vi lyckligt igen efter att Dr Isikolo gjorde sin stavning på bara 24 timmar, tog tillbaka min man och återförenade min familj tillbaka. Ord räcker inte för att låta dig berätta för dig hur tacksam jag är för dina förklaringar. Tack så mycket Herre för att få mig att börja i år som en glad och uppfylld kvinna. Här är hans Email: isikolosolutionhome@gmail.com och även hans WhatsApp nummer +2348133261196

Helen sa...

Mitt liv är full av glädje för att Dr Isikolo får mig att vara lycklig. Vad som hände med mig är inte det jag bara kan hålla för mig själv utan att också berätta världen för att de som en gång som jag kommer dit kommer att älska dem tillbaka och vara glada igen. Jag och min älskare hade några problem som leder till vår uppbrott, eftersom efter det att mitt liv aldrig har varit detsamma, försökte jag hela metoden att få tillbaka honom. men de var bara slöseri med ansträngning och slöseri med tid. Men en dag under min sökning på internet kom jag över ett vittnesbörd om Dr Isikolo. jag kontaktade honom och han kunde ta tillbaka min älskare inom 48 timmar. Med denna fantastiska sak som hände i mitt liv bestämde jag mig för att berätta för hela världen om den här stora mannen som heter Dr Isikolo. För dem som behöver någonting berättade han för mig att i hans tempel det är känt omöjlighet nu tror jag honom så mycket. vänner, om du behöver hjälp för att få tillbaka din ex älskare vänligen kontakta honom via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Och jag lovar dig att din älskare definitivt kommer tillbaka till dig.
(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) om du alltid har dåliga drömmar
(3) om du vill bli befordrad på ditt kontor eller om du har en arbetsplats och du behöver hjälp
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Du vill vara rik.
Kontakta honom idag på isikolosolutionhome@gmail.com
WhatsApp nummer +2348133261196

Klara sa...

Jag har sett min fiance i över tre år och ändå saknar fysikaliteten något. Vi ser varandra ungefär var 5: e dag, hon säger att hon inte vill rusa in och inte heller, även om jag skulle vilja se lite progression. Det finns en del framtida faking på hennes sida som jag är behaglig att, men då kommer inte upp med fasta arrangemang. Jag vet att shes har varit ur ett långsiktigt förhållande i fyra år nu och det slutade kladdigt i hennes ord. Jag känner inte till detaljerna eftersom hon inte har kunnat säga till mig och citerade att hon måste vara i rätt humör för vårt äktenskap. Jag har inte drivit detta för mycket, men som hon självklart inte känner sig kan prata om det. Detta i kombination med bristen på total fysikalitet tycks indikera att hon inte är redo helt för ett förhållande. Hon säger att jag måste vara tålamod, men jag undrade om hon verkligen är ärlig mot mig och vårt förhållande eftersom jag älskade henne så mycket och hennes förflutna tycks ta henne ifrån mig. Jag visste en vän som hade en liknande situation och bad om råd där jag slutade med en kärleksspell med Dr Isikolo från isikolosolutionhome@gmail.com. Jag hade ingen ånger alls taget steget men det förbättrade mitt kärleksliv och vi gifte oss och väntade vårt första barn när som helst snart WhatsApp nummer +2348133261196.

Oscar sa...

Jag heter Oscar am från Stockholm, Sverige. Allt tack går till Dr Isikolo för att rädda mitt äktenskap från toning apart.i känner mig så tacksam och bara har bra ord om en kraftfull stavbräda som heter Dr Isikolowho hjälpte mig att ta tillbaka min fru. Vi hade varit ifrån varandra i 4 månader, först tänkte jag om jag gjorde det rätta genom att kontakta en stavningskastare, men jag älskar så mycket min fru och kommer inte ge henne upp för någonting i den här världen. Jag bestämde mig för att kontakta isikolosolutionhome@gmail.com via hans mailadress. Jag hittade på flera testatorns meddelanden online, och jag berättade för min situation, han skrattade och sa att min fru kommer tillbaka till mig de närmaste 48 timmarna. Jag kände att det inte skulle hända först tills min fru ringde mig och var så ivrig att få mig tillbaka mer än någonting på jorden .. Nu är vi tillsammans och hon kan inte göra utan mig, och vi båda är glada. Jag känner mig så glad att dela detta vittnesbörd eftersom det inte fanns någon negativ handling knuten till hans arbete. Hans arbete var smidigt och snabbt. Tack till Dr Isikolofor som ger tillbaka lycka till mitt liv. Jag svär med mitt liv att Dr Isikolo är en man att lita på och ta dina problem med. Du kan kontakta honom på hans e-post om du verkligen vill ha din kärlek tillbaka .: isikolosolutionhome@gmail.com eller whatsapp honom nu +2348133261196.

Unknown sa...

Jag har bestämt mig för att jag ska spendera hela dagen på internet bara för att se till att många människor kan läsa detta mitt vittnesbörd om Dr.Adodo som är en kraftfull svart magisk stavningskastare, efter att ha övergivits av min älskare Jag var så ensam att jag bestämde mig för att gå igenom nätet för några relationer tips, jag visste aldrig att detta var vägen kartan som kommer att säkra min älskares återkomst. Efter att ha läst många tips om hur man återställer mitt förhållande på ett bättre sätt upptäckte jag att Dr.Adodo har mycket rekommendation än andra stavhjul, så med detta hade jag uppfattat att Dr.Adodo var rätt person för jobbet och jag kontaktade Dr.Adodo via hans email Adodospelltemple@gmail.com som jag såg på internet och jag var så glad att jag väljer Dr.Adodo eftersom hans arbete var 100% perfekt och stavningen tog min älskare tillbaka till mig med snabb lättnad.

Anonym sa...

Jag heter Elda. Jag vill prata om den stora stavningskastaren som heter DrChamberc. Jag vittnar om hur jag fick min man tillbaka till mig och jag har varit gift i 5 år. Vi har inget barn och doktorn berättade att jag inte bara kan födas på grund av att min kropp var skadad på grund av fel narkotisk reglering gör mig orolig och min man är inte glad så min man bestämmer sig för att gifta sig med en annan tjej och skiljer mig "Jag var så ledsen, "Jag sa till min vän och min vän ger mig" Dr Chambercs e-postadress som min vän fick hjälp också från Dr.Chamberc för länge sedan och jag tror aldrig på honom så mycket, även om jag just har bestämt mig för att ge det försökte kontakta Dr.Chamberc, han sa till mig att han skulle hjälpa mig att få min man tillbaka efter tre dagar och jag skulle bli gravid. Jag tvivlade på att min man skulle återvända till mig på tredje dagen och bara ge honom en trier och jag skickar honom bilden och namnet och allt vad han bad om. Till min förvåning efter fyra dagar kom min man tillbaka och han sa till mig att han inte längre ville ha en skilsmässa igen att han älskar mig och han kom med sina två bröder och de började bad mig. Två månader efter att doktorn bekräftade att jag var gravid, Dr. Chamberc hjälper dig med några av dina problem. bara kontakta honom via den här e-posten email chamberc564@yahoo.com

good work sa...

Att prata med erfarenhet med gott resultat för att testa om jag är Elizabeth från USA Jag vill vittna om Dr ogenes goda tjänst för att hjälpa mig att föra tillbaka min fiance som lämnade mig på grund av en prostituerad. Det var en hemsk och deprimerande tid då min fiance som vi skulle gifta oss på två månader avbröt vårt bröllop på grund av en prostituerad som kastade en stavning på honom och stal honom borta. Jag letade efter hjälp online när jag såg en recension om Dr. ogene i General Spell Temple, då kontaktade jag honom för hjälp. Jag följde all sin instruktion i enlighet därmed som han försäkrade och garanterade mig att min fiance kommer att vara tillbaka på 48 timmar, till min största överraskning nästan 2 dagar efter stavningen gjordes, ringde min Fiance mig och började be om ursäkt för att jag lämnade mig på grund av en annan dam . Jag väntade på två månader där vi nu är gift innan jag kan vittna och just nu är vi en lycklig familj och det kommer att förbli så här för alltid .. Allt tack till Dr ogene. Du kan kontakta Dr. ogene för eventuella problem med relationen genom hans direkta email: ogenetempleofsolution@gmail.com eller skriv honom på +2348156865819

Anonym sa...

Hej jag heter LEO MEG från england jag vet
en stavningskastare
som hjälpte mig när jag hade problem med
min fru om du
behöver rätt plats för att lösa dina problem
kontakta
Kahuna har rätt
val. han är en
stor man som har kastat stavar med
år av
erfarenhet. han kastade stavar för olika
ändamål som
(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) om du alltid har dåliga drömmar
(3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Du vill vara rik.
(7) Du vill knyta din man / fru för att vara
din för alltid.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) Växtskydd
(10) Om du kan uppfylla din fru
sex önskan på grund
till låg erraktion.
(11) om din menstruation vägrar att komma
ut dagen det
anta eller överflöden.
(12) om ditt arbete vägrar att betala dina, människor
på grund av dig?
(13) lösa en markfråga och få tillbaka den.
(14) Gjorde din familj Denny dig av din
höger?
(15) Låt folk lyda mina ord och göra mina
som.
(16) Har du ett lågt spermierantal?
(17) Fall lösa E.T.C
fritt att kontakta honom på
kahunahelp@yahoo.com, ring eller meddela honom på sin direktlinje +2348147400259 om du behöver hjälp
berätta för honom vad du behöver vara salva.

Unknown sa...

Jag vill vittna om en stavningskastare som hjälper mig att återställa mitt brutna äktenskap efter att min man nästan skiljt mig för en annan kvinna, är glad idag att vi båda är tillsammans igen tack vare Dr.Excel, den stora stavningskastaren, kontakta Dr.Excel på hans mobilnummer eller lägg till honom på WhatsApp +1 (267) 527 3329 E-post Excellovespell@hotmail.com

Unknown sa...

Det här är den mest underbara sak jag någonsin har upplevt, och jag måste dela detta stora vittnesbörd, jag vill bara säga tack till Dr Isikolo för att ta mig tid för att hjälpa mig att kasta stavningen som tog tillbaka min ex make, jag heter Beatrice Modi , Jag vill dela mitt vittnesbörd och min lycka med er alla på den här sidan, förra året lämnade min man mig för en annan kvinna på hans arbetsplats och han övergav mig och mina två (2) barn, allt var så svårt för mig och barn eftersom jag älskar honom så mycket, så jag såg DR Isikolo vittnesmål, om hur han har hjälpt damer att komma dit man tillbaka så jag kontaktade honom och han hjälper mig att kasta en returstavning för min man och nästa dag min mannen lämnade den andra kvinnan och han kom tillbaka till mig och bad om förlåtelse med så mycket kärlek och omsorg. Jag kommer aldrig att glömma den hjälp som DR Isikolo gav mig och mina barn. om du är här behöver du hjälp för att få dig älskare tillbaka kan du kontakta honom via det här mejlet ärikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WHATSAPP honom på +2348133261196, jag är ett levande vittnesbörd om hans makt

Emilija Juraj sa...

Jag läste några vittnesmål om en kärlekspell av Dr Isikolo om hur han har hjälpt många människor att ta tillbaka sina ex-älskare inom 48 timmar. Med vänliga hälsningar tänkte jag bara om det var verkligt och om den här mannen verkligen skulle kunna hjälpa till med att ta tillbaka min älskare som Jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom eftersom jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit ifrån varandra i ett par månader jag saknade honom så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få honom tillbaka men kunde inte. Jag kontaktade Isikolo och han berättade för mig att min förekomst kommer tillbaka till mig de närmaste 48 timmarna, släppte Isikolo honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att visa hur mycket vi har delat ihop. Min ex är nu tillbaka till mig igen. Eftersom jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste tjejen på jorden och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var innan vår bryta upp. Allt tack till Dr Isikolot för det alltför stora arbetet han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa Dr Isikolo e-postadress och hoppas du ser detta vittnesbörd och kontaktar honom om du har en älskare som du verkligen vill ha tillbaka så illa, hans mail: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196

Unknown sa...

Fantastiskt kärleksspell för att komma tillbaka med din partner och åtgärda ditt brutna förhållande

Glad helg från mig Mirela Vjeko. Min man bröt upp med mig för 3 månader sedan och tvingade mig att skriva under skilsmässapapper, och jag var helt hjärtbruten. Och jag kunde inte komma tillbaka i någon form emotionellt. Jag tackar gud för den här häpnadsväckande och strålande stavningskastern som kom till min räddning. Wow! Denna stavningskastare har hjälpt mig så mycket. Dr Isikolo garanterade mig en brådskande 48 timmars stavgjutning, som jag accepterade den. Chockerande! den här månaden den 23 december 2018 ringde min man tillbaka med mycket ursäkter efter 48 timmar, vilket han försäkrade mig, och han gjorde allt för att dra tillbaka skilsmässapapirerna som tidigare var igång med kraften i denna mirakel-arbetsförstörare. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botar cancer och annan sjukdom, tack så mycket så mycket för Herren för dina kraftfulla trollformler. uttryck är inte tillräckliga för att säga tack. E-post Dr Isikolo Nu för brådskande kärlek Stav isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196.

Caillo Lisa sa...

I was diagnosed of herpes virus in 2015, I have tried all possible means to get cure but all my effort proved abortive, until a friend of mine introduced me to a herbal doctor called Chief Dr Lucky, who prepare herbal medicine to cure all kind of diseases including herpes virus (Herpes), when i contacted this herbal doctor via his email, he sent me herpes virus herbal medicine via courier service, when i received the herbal medicine he gave me step by step instructions on how to apply it, when i applied it as instructed i was totally cured from the virus within 3 weeks of usage. Contact this great herbal doctor today to get your cure.
Via Email : chiefdrlucky@gmail.com
Whats App : +2348132777335
website : http://chiefdrluckysolutionhome.website2.me/

jessica sa...

Varje gång jag tittar tillbaka på vad som hänt med mig kommer jag alltid att uppskatta den stora dr Akhen (Akheretemple@yahoo.com) för det han har gjort för mig. Den här stavningskanalen tog tillbaka min finans, som lämnade mig utan anledning. Jag träffade den stora stavningskastaren och han berättade allt jag behöver göra! Nu är glad att Dr Akhere tog tillbaka honom och han älskar mig mer än han brukade! Du kan också kontakta honom på sin aktiva e-postadress (Akheretemple@yahoo.com) eller lägga till honom på Whats-app: +2348129175848 ......

Hanna Rose sa...

HOW I GOT MY EX HUSBAND BACK WITH THE HELP OF REAL AND EFFECTIVE SPELL FROM DR Osasu My name is Olivia Jayden, I never thought I will smile again, My husband left me with two kids for one year, All effort to bring him back failed I thought I'm not going to see him again not until I met a lady called Jesse who told me about a spell caster called Dr. Osasu , She gave me his email address and mobile number and I contacted him and he assured me that within 48hours my husband will come back to me, In less than 48hours my husband came back started begging for forgiveness saying it is the devils work, so I'm still surprise till now about this miracle,i couldn't conceive but as soon as the spell was cast,i became pregnant and gave birth to my third child,if you need any assistance from him you can contact him via:email: drosasu25@gmail.com Or WhatsApp or call him now: +2347064365391
.
Dr.Osasu also cures:
1. HIV / AIDS
2. HERPES 1/2
3. CANCER
4. ALS (Lou Gehrig’s disease)
5. Hepatitis B​

Hanna Rose sa...

HOW I GOT MY EX HUSBAND BACK WITH THE HELP OF REAL AND EFFECTIVE SPELL FROM DR Osasu My name is Olivia Jayden, I never thought I will smile again, My husband left me with two kids for one year, All effort to bring him back failed I thought I'm not going to see him again not until I met a lady called Jesse who told me about a spell caster called Dr. Osasu , She gave me his email address and mobile number and I contacted him and he assured me that within 48hours my husband will come back to me, In less than 48hours my husband came back started begging for forgiveness saying it is the devils work, so I'm still surprise till now about this miracle,i couldn't conceive but as soon as the spell was cast,i became pregnant and gave birth to my third child,if you need any assistance from him you can contact him via:email: drosasu25@gmail.com Or WhatsApp or call him now: +2347064365391
.
Dr.Osasu also cures:
1. HIV / AIDS
2. HERPES 1/2
3. CANCER
4. ALS (Lou Gehrig’s disease)
5. Hepatitis B​