lördag, juni 04, 2016

2 veckan efter Trefaldighet

Joh 1:35-46 

Inledning: Johannes döparens kallelse var att peka ut den Messias ”som skulle komma” och som döper i Helig Ande. Det var till honom folket skulle gå. Ordet ”följa” är ett stickord i veckans evangelium. Det förekommer sex gånger.


1. Nästa dag stod Johannes där igen med två av sina lärjungar
a) Johannes döparen hade många lärjungar. En av dessa var Andreas (den andre sannolikt författaren Johannes). De var inte kristna, men de hade en längtan efter att leva tillsammans med Gud. De ville att deras liv skulle bli sådana som Gud hade tänkt.
b) Människor har en längtan efter Gud. De vet inombords att Han Är. De har viss kunskap och vet att de är skyldiga att hålla sig till honom och de regler som gäller för våra liv. Men den är fördunklad genom synden. Människor är otrygga och osäkra och har svårt att lita på andra. Därför blir deras gudslängtan perverterad. Den blir religiös, självisk och får dem att missa målet.
c) Se Guds Lamm som tar bort världens synder. Han är den som döper i Helig Ande. Det är inte bara människorna som längtar efter Gud. Gud längtar också efter människorna, han står fast vid sitt förbund och gör det möjligt för oss att följa honom.


2. De såg var han bodde och stannade hos honom
a) Det grekiska ordet meno betyder bo eller stanna hos, och eftersom samma ord upprepas i versen efter, ”de stannade hos honom den dagen”, är det troligt att författaren vill betona att de förblev hos Jesus. De kom att ingå i hans hushåll.
b) Människor tycker sig ha rätten att kalla sig kristna. I synnerhet om de är döpta och konfirmerade. De döptes in i Guds hushåll, men en perverterad gudslängtan går knappast att kombinera med lärjungaskap. Kallelsen innebär att vi stannar hos Jesus. I bibliskt lärjungaskap är det Jesus Kristus som bestämmer värden och normer alldeles från början.
c) Evangeliet handlar om allt det goda Gud har gjort för oss, men alltför sällan talar vi om att ta emot Guds gåva. Är det nödvändigt? Hur går det till? Vad gäller ur ett mänskligt perspektiv? Vi kan inte döpa oss själva i den Helige Ande men vi kan följa med Jesus hem och vi kan stanna hos honom.


3. Andreas tog med Simon Petrus till Jesus
a) Lärjungarna kom att ingå i Jesu hushåll. Det är hans hushåll och där är han efter sin himmelsfärd Herren. Han har bara ett hushåll och vi ingår i samma hushåll som alla andra som har kommit till och stannat hos honom.
b) Många lever fortfarande i sitt eget hushåll. Kanske försöker de följa Jesus på sina egna villkor. Det gör efterföljelsen antingen självisk eller obefintlig eftersom man i grund följer sig själv. Eller också mycket tung och svår, eftersom man får gå i egen kraft. I den sanna omvändelsen ligger en stor befrielse. I den tar Jesus själv ansvar för ditt liv.
c) Vår kallelse är att bjuda hem nya människor till det som är vårt gemensamma eller rättare sagt Jesu hushåll.

Avslutning: Johannes döparens kallelse var att peka ut den Messias ”som skulle komma” och som döper i Helig Ande. Det var till honom folket skulle gå. Är det möjligt? Kan människor följa Jesus? Kom och se.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mitt namn är suzy, jag är hör att ge vittnesbörd om hur jag fick tillbaka min make tillbaka, vi fick gifta i mer än 9 år och har två barn. saker går bra med oss ​​och vi är alltid glada. tills en dag min man började bete sig på ett sätt som jag inte kunde undersand, jag var mycket förvirrad av hur han behandlar mig och barnen. senare samma månad han inte kom hem igen och han kallade mig att han vill ha en skilsmässa, jag frågade honom vad jag har gjort för fel för att förtjäna allt detta från honom, är allt han sade att han vill ha en skilsmässa att han hatar mig och göra inte vill se mig igen i hans liv, jag var galen och också frustrerad vet inte vad jag ska göra, jag var sjuk i mer än 2 veckor på grund av byte av min make. Jag älskar honom så mycket att han var allt för mig utan honom mitt liv är ofullständig. Jag sa till min syster och hon berättade att kontakta en spell caster hon vet år sedan, jag tror aldrig i allt detta spell gjutning av en sak. Jag bara vill prova om något kommer att komma ut av det. Hon gav mig kontakt mannen jag kontakta honom och förklara allt för honom, berättade mannen för mig att min man har tagits av en annan kvinna, att hon använder en kärleks voodoo stava på min man som är varför han hatar mig och även vill att vi ska skiljas. då han berättade för mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en spell på honom som gör honom tillbaka till mig och barnen, berättade han för mig allt jag behöver för att ge för honom att kast förtrollningen och efter en vecka min man ringde mig och han berättade för mig att jag skulle förlåta honom, började han att be om ursäkt på telefon och sade att han fortfarande älskar mig att han inte visste vad som kom över honom att han lämnade mig.
så glad att Drujiagbe kast ut förtrollningen och tillbaka min man tillbaka till sin normala igen i dag, mig och min familj är nu glad igen. tack sir för vad du har gjort för mig jag skulle ha varit något i dag om inte för din stora spell. Jag vill att ni mina vänner som passerar genom alla den här typen av kärlek problem att få tillbaka sin make, maka eller fd pojkvän och flickvän att kontakta drujiagbeblacktemple@gmail.com. och du kommer att se att problemet kommer att lösas utan dröjsmål. han berättade att han specialiserat sig på att lösa andra problem, bland annat följande:
(1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
(2) Om du alltid har mardrömmar.
(3) som du vill ska främjas på kontoret.
(4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(7) Om du vill att bota hiv aids
kontakta honom nu för omedelbar lösning på ditt
problem på drujiagbeblacktemple@gmail.com
Tack sir dr, du är min bästa vän och min far.