söndag, juni 05, 2016

En ledig helg

Livet är består av mycket mer än arbete. Denna helg har jag varit ledig och det är aldrig fel. I fredags var koinonian samlad ute hos Kent och Lotta.  De har sommarstuga ute i skogen och eftersom det var så varmt och skönt kunde vi vara ute. Det förunderliga var att myggen och knotten i stort lyste med sin frånvaro. Vi var över 30 personer samlade. Vi samtalade,  hälsade några nya, åt varm korv, bad och sjöng lovsånger. Jag hade en kortare utläggning om det bortsprungna fåret i Luk 15 hämtad från kyrkofäderna. Men det föranledde en längre inledning om Bibeln, synen på Bibeln, bruket av Bibeln och några reglet för tolkning. Det visade sig nyttigt. Det är skrämmande att se hur främmande Bibeln blivit, inte för så kallat vanligt folk, men för lärjungar och kristna.

Lördagen fick jag ägna åt en del efterarbete. Vi var ju i Italien förra veckan och därför hade jag en del att ta igen.  Men jag fick också tid att undersöka vad en egen anställning är. När jag slutar min anställning,  nedräkningen har börjat,  behöver jag en ny arbetsgivare. Nu ska jag försöka undvika egen firma, förening och bolag. Men den nya given, en så kallad egen anställning,  där man driver eget men köper sig en arbetsgivare verkar vara bra för mig. Jag ska försöka kontakta någon i veckan.

Det är fantastiskt hur snabbt det sprider sig att jag framöver ska jobba under eget ansvar. Nu kommer dagliga förfrågningar med intressanta jobb erbjudanden. Tyvärr är det inte så många som betalar. De betalar ersättning men inte alltid arvoden. Och jag behöver få in lite stålar också fortsättningsvis. Det går inte bara med utgifter.

I dag söndag blev också en full dag. Morgonen som vanligt och sedan tittade Kari och jag på helgonförklaringen av Elisabet Hesselblad. Det var mäktigt att följa. Vi var ju där förra söndagen då påven celebrerade mässan och nu fick vi vara med igen. Två söndagar i rad. Månne det blir tradition? Nja,  jag tror inte det även om jag kan avvundas mina vänner som konverterar. Jag blir nog kvar i Svenska kyrkan även om jag har andra vägar som står öppna för mig. I några kommande bloggar ska jag göra färdig min kritik, mina skäl att säga upp min anställning. Jag ska skriva något om mina tankar kring konversion och ge lite förslag på vad som ska göras för att reformera Svenska kyrkan.

Kl 11 var det högmässa i vanlig ordning i Värnamo kyrka. Där fick jag höra i kyrkan att kollegan Hans Jönsson valts till biskop i Lettland. Roligt. Men varför blir en svensk biskop där? Den enkla sanningen är att han nekades prästvigning i Sverige och därför tvingades i landsflykt. Och så blir han biskop i Lettland! Nu har kyrkan i Lettland gemenskap med Svenska kyrkan och då inträffar det paradoxala att han får möta och samtala med svenska biskopar. Dem som nekade honom prästvigning. Underliga är Herrens vägar.

Ja, så var vi ute hos dottern, hennes man och barn några timmar. Där kunde vi också se matchen. Sverige slog Wales med 3-0. Landslaget och EM i fotboll i all ära men det är tråkigt att behöva vänta ända till 9 juli innan jag får se Bajen spela igen. Prövningar vi möta få ...

7 kommentarer:

Frasius sa...

Hej Håkan,

Inte är det väl sant att HJ tvingades i landsflykt? Var polisen efter honom?

Jakob Fjellander
Kh S:t Pauli evangelisk-lutherska församling

Håkan Sunnliden sa...

Jag tror inte att polisen var efter honom. Inte vad jag vet. Kanske är det nästa steg i utvecklingen för här var han inte välkommen. Med de åsikterna.

Anonym sa...

Rekommenderar Loren Cunningham, Daring ta Live on the Edge. The Aventure of Faith and Finances. Den skrevs -91, men han har mycke erfarenhet på området. Han har en Annan kyrkokultur, vi har väl lite svårare att både se... Och ge... Ta emot... Allt av nåd, inte tro som slår knut på ing själv. He guide-He provide! God Bless! AT

Frasius sa...

Det är ingen politisk eller mänsklig rättighet att få bli prästvigd i Svenska kyrkan. Det är inte ens en rättighet för Svenska kyrkans medlemmar att bli prästvigda där.
SvK är ett eget trossamfund, visserligen begränsat av staten, men ändå.

Ju bättre vi förstår problemet, desto bättre lösningar kan vi arbeta för.

Anonym sa...

Mitt namn är suzy, jag är hör att ge vittnesbörd om hur jag fick tillbaka min make tillbaka, vi fick gifta i mer än 9 år och har två barn. saker går bra med oss ​​och vi är alltid glada. tills en dag min man började bete sig på ett sätt som jag inte kunde undersand, jag var mycket förvirrad av hur han behandlar mig och barnen. senare samma månad han inte kom hem igen och han kallade mig att han vill ha en skilsmässa, jag frågade honom vad jag har gjort för fel för att förtjäna allt detta från honom, är allt han sade att han vill ha en skilsmässa att han hatar mig och göra inte vill se mig igen i hans liv, jag var galen och också frustrerad vet inte vad jag ska göra, jag var sjuk i mer än 2 veckor på grund av byte av min make. Jag älskar honom så mycket att han var allt för mig utan honom mitt liv är ofullständig. Jag sa till min syster och hon berättade att kontakta en spell caster hon vet år sedan, jag tror aldrig i allt detta spell gjutning av en sak. Jag bara vill prova om något kommer att komma ut av det. Hon gav mig kontakt mannen jag kontakta honom och förklara allt för honom, berättade mannen för mig att min man har tagits av en annan kvinna, att hon använder en kärleks voodoo stava på min man som är varför han hatar mig och även vill att vi ska skiljas. då han berättade för mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en spell på honom som gör honom tillbaka till mig och barnen, berättade han för mig allt jag behöver för att ge för honom att kast förtrollningen och efter en vecka min man ringde mig och han berättade för mig att jag skulle förlåta honom, började han att be om ursäkt på telefon och sade att han fortfarande älskar mig att han inte visste vad som kom över honom att han lämnade mig.
så glad att Drujiagbe kast ut förtrollningen och tillbaka min man tillbaka till sin normala igen i dag, mig och min familj är nu glad igen. tack sir för vad du har gjort för mig jag skulle ha varit något i dag om inte för din stora spell. Jag vill att ni mina vänner som passerar genom alla den här typen av kärlek problem att få tillbaka sin make, maka eller fd pojkvän och flickvän att kontakta drujiagbeblacktemple@gmail.com. och du kommer att se att problemet kommer att lösas utan dröjsmål. han berättade att han specialiserat sig på att lösa andra problem, bland annat följande:
(1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
(2) Om du alltid har mardrömmar.
(3) som du vill ska främjas på kontoret.
(4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(7) Om du vill att bota hiv aids
kontakta honom nu för omedelbar lösning på ditt
problem på drujiagbeblacktemple@gmail.com
Tack sir dr, du är min bästa vän och min far.

Dr Greg sa...

Hej alla här, en bra stavningskastare som hjälper mig att få tillbaka min man är här för ditt meddelande !!!
Mitt namn är fru Jessica Butler från Storbritannien, min man lämnade hem i 3 och ett halvt år till Dubai för en semester, han menade en ung dam där och han var förtrollad av den damen alla för att hon var rik, min man vägrar att komma Hemma igen med de 2 barnen som han lämnade, grät jag hela dagen och letade efter hjälp. Jag läste en tidning när jag snubblar på en sida med titeln DR ISIKOLO (isikolosolutionhome@gmail.com) stavningskanalen .. Jag kontaktade honom för att hjälpa mig att få tillbaka min man till mig och han ber mig att inte oroa mig för att hans gudar Kommer att kämpa för mig .. han berättade mitt på natten när alla andar är vakna kommer han att kasta stavningen för att återförena mig och min man tillsammans och han gjorde det på mindre än 24 timmar som jag använder för att kontakta den här profeten min man kom Tillbaka till mig och började kasta tårar för att återförena att jag skulle förlåta honom, jag är så glad för vad den här stora stavningskastaren gjorde för mig och min man. Du kan också räkna med DR ISKOLO om något problem du kan tänka på som:
1) Om du vill ha din ex tillbaka.
2) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
4) Cure för för tidig utlösning
5) Om du vill ha ett barn.
6) Du vill vara rik.
7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
9) Cure för herps
10) botemedel mot hiv
11) Cure for Cancer
Vilken typ av svår situation du kan tycka om att han kan lösa det, så många människor har bevittnat hans underverk. Han är väldigt snäll och bra, kontakta honom var som helst i världen på isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje + 2348133261196

Anonym sa...

Ett fantastiskt vittnesbörd på en stavningskrock som tog min man tillbaka till mig, jag heter jacira, jag är infödd i Peru, men bor i sverige, och jag är lyckligt gift med en härlig och omtänksam make med ett barn. Ett mycket stort problem inträffade i min familj för några månader sedan, mellan min man och jag, så hemskt att han tog saken till domstolen för en skilsmässa, han sa att han aldrig ville stanna med mig igen och att han inte älskar så han packade mina ägodelar ur sitt hus och fick mig och mitt barn att gå igenom allvarliga smärtor, jag försökte alla mina möjligheter att få honom tillbaka, efter mycket tiggeri, men allting till nytta, och han bekräftade att han har fattat sitt beslut, och han ville aldrig se mig igen, så på en kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av min som frågade min man, så jag förklarade allt för henne så hon berättade för mig att det enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavningskastare, för att det verkligen har fungerat för henne, så jag trodde aldrig på s pell, men jag hade inget annat val än att följa hennes råd. Sedan gav hon mig e-postadressen till stavningskramen som hon besökte för några månader sedan, drujiagbeblacktemple@gmail.com, så nästa morgon skickade jag ett mail till adress som hon gav mig, och stavningen svarade och försäkrade mig om att jag kommer att få min man tillbaka de närmaste 72 timmarna, vilket fantastiskt uttalande !! Jag trodde aldrig, så han pratade med mig och berättade för mig allt som jag behöver göra, så de tre första dagarna, så förvånansvärt, min man som inte ringde mig för det förflutna många månader, ringde mig att informera mig att han vill ha mig och mitt barn hemma, så fantastiskt !! Så det var så jag gick hem hemma samma vecka med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för hans misstag och för smärtan han orsakade mig och mitt barn. Sedan från och med den dagen var vårt förhållande nu starkare än hur det var förut, med hjälp av en man, jag är väldigt väldigt glad just nu, så jag kommer att råda dig där ute för att vänligen besöka samma webbplats drujiagbeblacktemple@gmail.com, om du är i något sådant tillstånd eller du har några problem med äktenskapsdepression, så tack till dr. ujiagbe för att få tillbaka min man och återigen med stor glädje till min familj, är du en bra herre herre.