fredag, januari 16, 2015

35 veckor

Nu är det 35 veckor sedan olyckan eller 8 månader och 1 dag. Det finns ett skäl till den långa behandlingstiden. Jag fick en så kallad tvättskada på Värnamo sjukhus som visade sig innehålla MRSA-bakterier vilka effektivt förhindrat läkningen. Därför har såren behandlats i över ett halvår med fem olika metoder. Först med protosan, sedan med ättiksyregele, 3-timmars luftning per dag och silveromslag. Den 19 december vätskade såren lika mycket så läkaren sa: Jag vet inte vad vi ska göra. Nu låter vi det vara.

Sagt och gjort. Vi slutade med behandling den 19 decembet och såren torkade på 3 dagar. Jag hörde då profetens ord, Jes 58:8, (1917):

Då skall ljus bryta fram för dig som en morgonrodnad
och dina sår skola läkas med hast.

I onsdags, två dagar innan dagens läkarbesök föll den sista biten skorpa av. Nu är såren läkta om än huden är något tunn.

Förmiddagen på Värnamo sjukhus började med röntgen av vänster arm. Fortsatte med läkarbesök och slutade med ett besök hos arbetsterapeuten. Min läkare konstaterade att vi nu kan gå vidare med fortsatt behandling. Det skickas därför nu en remiss till Jönköping för att mäta muskler och nerver. Och en remiss till Linköping för undersökning. Den undersökningen torde leda till ett beslut om operation och fortsatt sjukskrivning.

Tyvärr anar jag att det blir en större operation. Armen är bruten på två ställen och ligger på ett sådant sätt att överarmen blivit s-formad. Till det kommer att eftersom den börjat läka har bindväven troligen vuxit samman med muskler och nerver vilket komplicerar operationen. Ett större ingrepp torde bli nödvändigt. Även ledkapslarna i armbågen har förändrats så jag knappast kan räkna med att bli helt återställd. Enligt arbetsterapeuten kommer jag därför inte heller att kunna knyta vänsternäven helt.

Jag tränar dagligen upp styrkan i nacken och kan promenera med huvudet lyftat ungefär i 30 minuter. Det ska enligt experterna ta ett år att träna upp nackmusklerna.

Min förhoppning är att jag ska bli så återställd att jag obehindrat kan predika, undervisa och celebrera mässan igen. Och att vänsterarmen låter mig vrida vänster hand så att jag kan använda båda händerna på tangentbordet. Hur som helst ska det bli skönt att efter en operation åter kunna ligga på sidan när jag ska sova och tänk om jag kommer att kunna använda båda händerna när jag ska tvätta håret.

Nu blir det två månaders ytterligare sjukskrivning till 1 april samt väntan på kallelse till Jönköping och Linköping. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Ha en god helg!

4 kommentarer:

Helena sa...

Skönt att det går åt rätt håll!
/Helena

Anonym sa...

Något införstådd med vad operation innebär och vad som sker i människan när det inte "snabbt och lätt" blir som man trott, och komplikationer uppstår med konsekvenser också i vardagliga fenomen som att kunna sova på "vanligt" sätt, så hoppas jag innerligt, att du i allt som sker, allt du erfar, i allt andra har tankar, så väl hopp som bristande hopp, må bevaras i Gud, indragen i Kol 1:24, att parallellt med ditt yttre liv här och alla dess svårigheter, kunna deltaga genom Guds Andes verk i gudstjänsten på Sion, där Gud själv är templet, och just där hämta sådant du behöver, genom att andras bön i tack, och din egen samverkar i Guds Andes konstanta bön, där våra böner av Guds Ande omvandlas i Guds egenskaper, vilka som kraft tillförs din ande och ut i din kropp, till helande!
Skall be Guds Ande om den kraften så som Guds Ord lär att Evangelium är kraft inte en berättelse, och att den skall vara stor i din svaghet.

/ Magnus Olsson

LeoH sa...

Det är glädjande att det går åt rätt håll. Din förtröstan på Gud är efterföljansvärd. Jag har alltför lätt att se i svart.

Dan Sarkar sa...

Därmed har din sårläkning bidragit till läkarvetenskapen! Så glad över att det nu äntligen blivit klart för upploppet av den här processen. Allt gott!