måndag, december 04, 2017

Motståndsrörelser i kyrkans historia

Jag såg att min senaste boken nu går att beställa på Adlibris (209;-), på Bokus (205;-) och på www.litenupplaga.se (189:99). Hur det är med fraktkostnaden vågar jag inte säga. Boken beräknas komma från tryckeriet i slutet av veckan. I morgon ska jag berätta mer om bokens något speciella tillkomst. Idag får du nöja dig med denna lilla blänkare och Carl-Erik Sahlbergs omdöme. Väl så spännande tycker jag det är att Rikard Cruz skrivit på baksidan. Men mer om det i morgon.


Det finns inte så många präster som vid sidan av ett intensivt församlingsarbete samtidigt tar sig tid att forska och skriva. Christian Braw är en, Håkan Sunnliden otvivelaktigt en annan. I boken får vi med honom som en mycket kunnig och beläst guide följa reformrörelser i kyrkans historia som montanisterna, novatianerna, valdensarna, reformatorerna, baptisterna, puritaner, kväkare, pietister herrnhutare och metodister till dagens olika försök, bl.a. cellkyrkorörelsen, att förnya de stora kyrkliga sammanhangen. Som något av ett genomgående tema i Sunnlidens bok är att den lilla gemenskapen är grundläggande för den stora kyrkan.

Carl-Erik Sahlberg,
präst, TD och docent i kyrkohistoria


Den som vill ta sig an framtiden behöver känna sin historia. Håkan Sunnliden beskriver utifrån sitt cellkyrkoperspektiv en rad olika motståndsrörelser och reformrörelser genom kyrkans historia. Läsaren får också möta en gripande och intressant skildring av Ralph Neighbour och hans viktiga bidrag till Kristi Kropp. Det här är en läsvärd bok för den som längtar efter att få se Guds rike bryta ny mark i vår tid.

Rickard Cruz
Församlingsplanterare och författare till boken Middag med Jesus
Antal sidor:165 st
Format (b x h):148 x 210 mm
ISBN:978-91-7765-172-7
Bandtyp:Danskt band
Utgivningsdatum:2017-12-06
Tillgänglighet:Ej utkommen. Exemplar beräknas 2017-12-06.
Moms:6%
Länk:http://www.litenupplaga.se/1767
Dela:

Inga kommentarer: