fredag, december 29, 2017

Dags att marknadsföra

Jodå. Inledningen till nästa bibelteologiska kommentar blev klar idag. Klar, och klar. När den och resten av kommentaren är renskriven, för vilken gång i ordningen låter jag vara osagt, är det tänkt att andra ska ta vid. Det är inte omöjligt att någon kan fakta läsa boken åt mig och komma med synpunkter. Men inte ens det räcker. Sedan bör åtminstone en person, gärna två, korrekturläsa den. Först därefter skickar jag in ett färdigt manus till förlaget för sättning. Då är vi med all säkerhet framme i februari. Kanske väntar jag till mars månad. Från och med den dag förlaget får materialet tar det 6-8 veckor innan den kommer från trycket. Innan den trycks får jag korrekturläsa eller kanske ändra något för att sedan godkänna det hela. När det är klart är det dags för omslaget. Men vad gäller kommande bibelkommentarer är de i princip klara. Jag använder mig av ikonerna.

Det riktigt svåra arbetet är sedan att sälja den. När det handlade om Jakobs brev har jag själv sålt ungefär halva upplagan, det vill säga 100 exemplar. Övriga såldes via förlaget. Men själva marknadsföringen är annars det mest utmanande. Att läsa och skriva kan jag, men marknadsföra är värre.
  • Känner du någon som kan och vill till exempel recensera mina böcker?
  • Kan du se till att de kommer till din församlings bokbord?
  • Har du kontakt med någon bokhandlare som du kan tipsa?
  • Kan kommentarerna användas i någon bibelläsningsgrupp du känner till?
  • Vet du om någon eller något sammanhang som kan tänkas sig att köpa en delupplaga?
  • Kanske kan du marknadsföra genom din Facebook-sida?

Jag frågar för att frågan är fri och för att det skulle vara fantastisk hjälp. Jag kan ordna F-pris där det lämpar sig. Kontakta mig gärna om du har tips på hakan.sunliden@telia.com

För övrigt har jag förberett en del praktikaliteter inför januari och februari månad. Nu för tiden åker jag helst tåg om jag ska iväg och föreläsa någonstans. I januari ska jag till Heliga Hjärtats kloster ett par dagar för att undervisa när aKF har ett par bibeldagar. Då blir det tåg till Linköping och så blir jag hämtad med bil. I februari blir det tåget till Göteborg och början av mars flyg till Helsingfors i Finland. Det är skönt att kunna ordna med sådant i god tid. Engagemang på närmare håll eller bara över dagen tar jag bilen.

I dag står det också klart att jag inte reser till Nepal i februari. Det har utvecklat sig så att några av EFS´ duktiga bibellärare gärna reser, till exempel Hans Lindholm eller Loe Eriksson. Förnämliga bibellärare. Jag väntar gärna med att resa till det saknas någon. Då kan jag tänka mig att resa igen. Viktor och Kari kommer däremot att resa ner i februari och plötsligt är fru och son väl så engagerade om än i ett annat sammanhang.

I morgon bitti åker Kari och jag till Norge men vi är hemma på tisdag. Då möts vi igen. Ha det!

PS Tänk på det där med att hjälpa till med marknadsföringen DS

Inga kommentarer: