söndag, juni 07, 2015

Hälsning från Nepal

Så har jag talat med Kari och Victor igen. De har idag varit på promenad i Gamla stan, det riktiga Kathmandu. De fick aldrig se vad jag såg eftersom mycket har raserats av jordbävningen. Här har ett ovärderligt kulturarv gått förlorat. Huset i vilket den levande gudinnan Kumari Bahal bodde, vid Durbar Square, är helt raserat. Om gudinnan överlevde vet jag inte, men 150 personer omkom i kvarteret. Jag berättade om henne i en blogg från 2 maj 2014, två veckor innan olyckan. Du hittar den bloggen här.



Inte desto mindre kunde de hitta en affär och nedan gör Kari affärer i den lilla butiken. Vi får väl se när hon kommer hem vad bytet blev.


Senare på dagen var det dags för mat och bilden nedan visar den goda måltiden.


I morgon ska Kari och Victor äta middag med Ben och Maria Westerling. De arbetar för Finska Missionssällskapet och besökte mig efter olyckan. Det visade sig att de lyssnat till mig för några år sedan då jag undervisade i Piäksamäki, Finland. Nu kom de med mat till oss på sjukhuset och de bad böner för Victor och mig. Välsignade människor. Jag är glad att Kari och Victor får träffa dem i morgon.


Inga kommentarer: