söndag, november 20, 2016

Till Israel

Den här resan skulle jag vilja påstå passar alla. Den gör det därför att förstagångs resenären får med sig de klassiska platserna. Jag kommer att på varje biblisk plats sätta in den i sitt sammanhang. Vi läser texten och jag försöker lägga ut texten. Det blir självklart också goda möjligheter att ställa frågor och samtala under resans gång. Inte minst på kvällarna.

Men resan passar också väl för den som har varit i Israel flera gånger. Den passar bra därför att vi proppar inte in allt som du har sett innan. Däremot blir resan en bra repetition och ett igenkännande av de klassiska platserna och om du har varit dör förut vet du att det inte går att vara för många gånger i Israel eller på dess heliga platser.

Priset är 14 900;- och det tycker jag verkligen är överkomligt för en sådan här resa. Välkommen med!
Här kommer det fortsatta programmet.

Dag 5. I Jesus fotspår; Caesarea, Galiléen och Gennesarets sjö.

Antiken och Jesu verksamhet i Galileen står på programmet. När vi besöker Caesarea får vi också en liten introduktion inför morgondagens besök i Akko då det kommer att handla om korsriddarna under 1100-talet. Vi ”måste” naturligtvis på vår väg till Tiberias också göra ett besök i Nasaret. När vi kommer till Tiberias är det Gennesarets sjö som står i centrum. Det var runt sjön som Jesus och lärjungarna uppehöll sig under tre år. Flera av lärjungarna var också födda i området. Vi gör tre stopp som vi alla känner igen om vi gått i söndagsskolan: Saligprisningarnas berg, Kafernaum och Tabgha. Vi äter middag på hotellet. Kvällen kanske blir att vi tar oss ned till hamnen för att njuta av den subtropiska värmen. Vi är nästan 200 meter under Medelhavets yta.

Dag 6. Antiken och Jesus verksamhet runt sjön.

En av de i särklass mest bestående intrycken från en resa till Israel är att börja dagen med en båttur på Gennesarets sjö. Det är en underbar upplevelse att resa med båt och njuta av omgivningarna från ”sjösidan”. Efter båtfärden reser vi upp till Safed, den stad i Bibeln som Jesus visade på som inte kunde döljas på grund av att den låg på ett berg. Här finns mycket spännande för oss att upptäcka. Vi reser vidare mot Akko. Nu ska vi tala mycket om korsriddarna, en spännande del av historien. Från Akko reser vi till Haifa för att bl.a. njuta av Bahaíträdgården. Från Haifa blir det ”havsvägen” söderut till Tel Aviv där vi äter middag på hotellet. Vi bor centralt i staden och vi får möjlighet till shopping eller att gå till strandpromenaden för att flanera vid Medelhavets strand.

Dag 7. Tel Aviv på egen hand.Sol, bad, shopping eller varför inte ett besök i det gamla Jaffo. Här finns mycket att göra så tiden kanske inte räcker till utan vi får säga ”nästa år i Israel igen”. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8.Transfer till Ben Gurions flygplats och våra olika flyg till Skandinavien.1 kommentar:

Anonym sa...

Du skrev att resan lämpar sig för alla, hur väl lämpar sig en resa till israel med en 8 månaders baby?