fredag, november 18, 2016

Möt våren i Israel?

Nu planeras det en resa till Israel till våren, 23-30 april, om det nu var exakt datum. Tanken är att resan inte ska vara för ansträngande i vare sig tid eller till kostnad. Vi räknar en resdag dit och en resdag hem, men en vecka i Israel. Det är vännen och kollegan Åke Danielsson på King Tours som bett mig följa med och de första dagarna ser ut på följande sätt. Resterande del av programmet kommer i en senare blogg.

Dag 1. Välkommen till Israel!

Vi landar på Tel Avivs flygplats Ben Gurion där King Tours representant tar emot oss. Vi åker från flygplatsen upp till Jerusalem och checkar in på vårt hotell. Vi äter vår middag tillsammans för att också få information om den kommande veckan.Dag 2. Jerusalems gamla stad, igår och idag.
Bussen hämtar oss efter frukost och vi inleder dagen med ett besök på Tempelberget. Det är inte alltid det är tillgängligt, varför morgonen är den bästa tiden för ett besök. Vi tar en promenad från Lejonporten för att börja vår vandring på Via Dolorosa till Heliga Gravens kyrka. Vi besöker denna dag också Sions berg och Västra muren, i folkmun kallad Klagomuren. Vi har också några besök till som vi får se om vi hinner med. Annars kommer de nästa dag. Middag på vårt hotell.

Dag 3. Juda öknen och Döda havet.
Den här dagen ska vi ta oss till jordens lägsta punkt Döda Havet. Vi ska nu mer än 400 meter under Medelhavets yta. Vårt första stopp blir vid Qumran. Det var här som man 1947 hittade Döda Havsrullarna. Vi reser vidare söderut för att ta linbanan upp på den mäktiga Masadaklippan. Här kommer vi att få en spännande historia berättad för oss om vad som hände när den romerska hären belägrade området. Att vandra omkring bland ruinerna och se det delvis restaurerade palatset är spektakulärt. Nu väntar en enorm upplevelse: den som vill ska få flyta omkring i det salta Döda Havet. Det är en välgörande händelse för hela kroppen. Under sen eftermiddag reser vi tillbaka till Jerusalem och vår middag på hotellet.Dag 4. Betlehem, muren och det moderna Jerusalem.
Denna dag är vi tillbaka i stadsmiljö och vi kommer att passera en nyckelgräns till det moderna Mellanösterns politiska och religiösa situation; muren mot Västbanken. Vi kommer att möta palestinska hantverkare samt besöka några av kristendomens allra viktigaste platser. Vi vandrar i historiens labyrinter överallt där vi rör oss. Under eftermiddagen kommer vi att ta oss tillbaka till Jerusalem och besöka Förintelsemuseet Yad Vashem för några timmars vandring på egen hand. Knesset och Menoran besöks också. Vi äter vår middag på vårt hotell. Kvällen inbjuds vi att besöka ”strosgatan” Ben Yehuda, där vi strövar omkring tillsammans med alla andra.

Den som på en gång önskar mer information kan gå till www.kingtours.se

Kanske kunde detta vara något också för dig?

Inga kommentarer: