måndag, maj 30, 2016

Fiumicino

Fiumicino är namnet på en av Roms flygplatser. Där sitter vi nu och väntar på att få checka in. Vi är lite tidiga med andra ord.

Gårdagen började med att vi tog tunnelbanan till Ottaviano varifrån man promenerar till Peterskyrkan. Nu kom vi inte in omedelbart eftersom mässan firades utomhus med Petersplatsen fylld av folk. 20 000? Till vår glädje var det påven själv som celebrerade. Efter mässan öppnades emellertid kyrkan och vi kunde ta oss in i världens största (?) kyrka. Det är onekligen mäktigt. Pieta i ära men jag imponeras mest av det underbart vackra golvet.

Själv var jag tvungen att lämna sällskapet efter en stund eftersom Bajen spelade en viktig match mot Gefle kl 15. Sagt och gjort. På hotellrummet kunde jag glädja mig över att S Erik, ja, Erik Israelsson kallas så numera, gjorde 1-0 redan efter 13 minuter. Inte blev det sämre av att Alex gjorde 2-0 efter 39 minuter. Nu blev det visserligen onödigt dramatiskt på slutet men glad och lättad kunde jag konstatera seger i slutändan, 2-1.

Efter matchen och när de andra kommit tillbaka var det dags för restauran. Vi gick via Nazionale, till Piazza Venezia, ner mot och längs med Tibern. Vi såg och fotograferade Tiberön där allt en sägs ha börjat 579 år f Kr. Vi gick västerut till Birgittasystrarna och Piazza Farnese. På en bakgata hittade vi en restaurang och där satt vi och njöt av den varma kvällen. Klockan gick och några av oss valde att ta taxi tillbaka till hotellet.

Nu är det måndag och nöjda och glada reser vi hem. Vi får byta flyg i Berlin men sådant är ganska smidigt nu för tiden. Vi kommer till Lanvetter vid 18-10-tiden och så blir det bil till Värnamo.

Jag har idag på morgonen läst Dag Sandahls blogg och förskräcks över hur folkdemokratin används. HBTQ-flaggan har tydligen hissats på Bolmsö i protest mot halmdockan Bruno Edgarsson. Men det är klart har flaggan hissats på biskopsgården och biskopen själv går i Pride-tåget får man kanske tycka att det är fritt fram för andra. Jag skäms, undrar och hoppas att, om det finns någon rättvisa kvar i sammanhanget,  det slår tillbaka rejält. Det är onekligen så att HBTQ och Svenska kyrkan utkämpar ett krig. Det är tur för dem att vi "homofober" är så snälla.

Nej, nu är det dags att checka in.

Inga kommentarer: