söndag, maj 22, 2016

104 veckor

Vi hade en mycket bra samling med koinonian i lördags då vi studerade begreppet "döpt i den Helige Ande". Det är Johannes döparen som först använde det. Bakgrunden utgörs av det nya förbund som profeterna Jeremia, Hesekiel, Joel, Malaki med flera talar om. Johannes döparen var inte bara en domedagsprofet. Han var lika mycket, om inte mer, en hoppets profet.

På eftermiddagen studerade vi hur de första kristna uppfattade dopet i den Helige Ande. Vi läste många bibelställen och vi samtalade. Jag fick höra om många intressanta erfarenheter och flera kommenterade.

Rubriken för den här bloggen är 104 veckor, på torsdag 105 veckor, sedan olyckan i Nepal. I morgon ska jag på nytt till Linköpings Universitetssjukhus för röntgen och konsultation. Prognosen är tyvärr inte så goda eftersom röntgen från 14 april visade att plattan och skruvarna som skulle hjälpa armbrottet att växa samman har släppt. Vi får se vad doktorn säger i morgon.

Som ni märker har jag med vissa avbrott lagt ut texten om väckelsen i Hjälmseryd. Läsningen kanske inte är lika intressant för alla men det känns ändå viktigt att dela detta eftersom jag v et att många av mina läsare minns tiden i Hjälmseryd. Det blir intressant läsning när man jämför med den egna bilden. Det är möjligt att jag kommer att kommentera texten när den är färdig.


Inga kommentarer: