söndag, februari 01, 2015

Uppdaterad

Under januari månad skrev jag 25 bloggar. Så många bloggar har jag aldrig tidigare skrivit på en och samma månad. Men jag har haft gott om tid att tänka och skriva. Och jag har tänkt på sådant som är viktigt för mig vilket gjort det lätt att skriva.  Bloggen är till sitt väsen en personlig dagbok och ändå inte privat i ordets trängre mening. Det händer att jag återvänder till sådant jag skrivit tidigare så bloggen fyller också, kanske till och med främst, ett personligt behov.

På statistiksidan kan jag se att här finns hundratals sidvyer varje dag och det måste jag tillstå är både inspirerande och uppmuntrande. Stort tack till alla mina läsare för visat intresse. Däremot har jag hört att flera av er tycker att jag är svår ibland. Ibland tycks jag förutsätta att alla är teologer. Jag använder teologiska begrepp och tankegångar. Det är bra att jag får höra sådant samtidigt som jag inte kan lova bättring i den saken. Det hör till min person, mitt kall och min värld att leva teologi.

Det finns oftast något att skriva om. Inte sällan är det någon intressant bok jag läst, en bok som får mig att reflektera. Eller någon artikel i SvD som vi prenumererar på och som jag därför läser dagligen. Sedan händer det saker i livet som också är intressanta som till exempel bildandet av koinonian i Värnamo. Här har skett en förskjutning från celler till koinonior. Det betyder inte att cellen förlorat sin betydelse. Inte alls. Den är i mycket själva grunden för koinonian. Kari och jag är för närvarande med i två celler varav den andra är ekumenisk. Men det är sällan jag skriver något från dessa möten av förklarliga skäl.

Min stora hobby är fotbollen som ni vet och den kunde jag skriva mer om men ärligt talat är jag inte säker på att just ni är intresserade. Men det kanske kunde vara mer lättbegripligt och generera fler kommentarer om jag skrev om Bajen. Eller vad säger ni nu när säsongen drar igång? Första matchen, en träningsmatch, spelades i onsdags borta mot Assyriska, eller som vi säger - frisörerna från Södertälje. Det blev seger med 8-1! Den som vill kan klicka på Hammarby i spalten till höger och på 7 minuter se alla målen.

Jacob publicerade en fin tavla häromdagen som också jag gärna visar. Lägg märke till skriet hos huvudpersonen som för stunden bär AIK-halsduk när två Bajare kommer efter. Snart ska de båda lagen mötas i Svenska Cupen. Då får vi se hur det går.
En annan nyhet är missionsarbetet i Nepal som nu utvidgas till Indien och Norge. Av det skälet har det gjorts en ny hemsida. Jag har i spalten till höger ersatt Nepal-sidan med the Pastoral Leadership Training, men ber att få återkomma med mer information i veckan.

Så hoppas jag du känner att du är uppdaterad.

1 kommentar:

LeoH sa...

För mindel behöver du inte ändra vare sig stil eller innehåll i dina blogginlägg. Trots att jag inte är teolog i någon vettig bemärkelse av ordet, har jag stor glädje av dina inlägg.