onsdag, mars 09, 2016

Kanal 10, TV16 och TV2020

Det blev inte så många kommentarer denna morgon på gårdagens EU-beslutet att skicka tillbaka flyktingar som anländer Grekland till Turkiet. Det lilla jag läste var mer allmänt ifrågasättande liknande mitt eget. Ursäkten, vad jag förstår, är den att "detaljerna" beslutas först nästa vecka. Däremot beklagade sig en av flyktingarna med orden att "detta är politik, inte humanism." Det har han alltför rätt i. Det är nästan jag hoppas att Stefan Lövén får rätt när han  idag i sitt EU-tal sa att de EU-länder som inte tar emot syrianer framöver borde inte heller få tillhöra Schengen. Det finns tydligen en bortre gräns också för politikers dubbelspel och tydliga hyckleri. Det faktum att politiker i allmänhet talar om och hyllar jämlikhet, frihet och broderskap samtidigt som de med lätthet kompromissar bort sådana värden gör  mig illa. De som vet något om världen, djävulen och vårt eget kött vet att jämlikhet, frihet och broderskap endast kan vara ideal, aldrig verklighet. Så, snälla politiker; sluta tala om idealen som vore de verkligheter.

För övrigt mötte  jag Anders Wisth i Stockayd här om veckan. Den käre brodern förestår numera TV 2020 och samarbetar regelbundet med tidningen DAGEN. Jag tittade på några av de program han producerat och tycker de var välgjorda. Så nu har jag lagt länken bland Mina hemsidor i spalten till höger. Vi har sedan tidigare en kristen kanal i Sverige, Kanal 10 och jag inser att det kristna TV-utbudet blir allt större. Sedan några år bidrar jag själv med högmässan från Värnamo. Den kanalen går under namnet TV16. Också den ligger på Mina hemsidor så nu finns där ett antal kanaler att titta på.

Jag fick information om att TV16 snart ska hålla årsmöte. En av dem som responderade var Clas Knutsson. Nej, jag känner inte honom. Har aldrig hört om honom men förstod att han producerade musik och att hans bolag SprucePoint fanns tillgängligt. Det faktum att TV16 är evangelisk-luthersk, till dels gammalkyrklig, och att Clas Knutsson producerar lovsångspop väckte min nyfikenhet. Jag fann hans hemsida och tyckte så mycket om den att jag länkade också till den. Så nu har du lite nytt att se och höra på.

Inga kommentarer: