fredag, oktober 09, 2015

På resande fot

Denna vecka är jag ledig. Då brukar det vara mycket att göra. Och så också denna vecka. På onsdagen reste Kari och jag till mina föräldrar i Katrineholm. Det blev ett bra dygn. Eftersom vi inte är där dagligdags har vi alltid mycket som ska uppdateras.

I går var vi så hos farbror doktorn i Linköping. Han skulle tala med mig om min vänstra överarm som bröts på två ställen i samband med olyckan i Nepals bergsmassiv.  Nu har jag emellertid lärt mig att det är patienten som numera sköter samtalet. Doktorns öppningsreplik blev därför följdriktigt: Nu ska det bli intressant att höra vad du säger. Så berättade jag och Kari fyllde i. Sedan tittade vi på röntgenbilderna och till min förvåning kunde vi bara se ett av de två brotten. Minns jag så fel?  Jag sa ingenting om det hela. Tyckte det räckte med det brott som onekligen fanns där på plåten.

Doktorn kunde konstatera att brottet inte hade läkt och inte heller kommer att läka. Armen är instabil och bör åtgärdas. Nu är det bara det att eftersom Viktor fyller 40 år (!) har vi bestämt att fira honom i mitten av december så jag sa till doktorn att ingen operation förrän efter att vi firat.  Absolut inte några dagar innan så jag missar äldste sonens födelsedag. Doktorn noterade tacksamt önskemålet. Jag förmodar att det är kö till operationsbordet hur som helst. Något datum är ännu inte bestämt. Bra då kan jag fortsätta med Bibelförklaringarna i oktober - november.

I morse letade jag fram röntgenplåtarna från B&B Hospital, Kathmandu - och mycket riktigt där finns två tydliga brott på vänster överarm. Tydligen har det ena läkt så bra att det inte ens syns på senaste röntgen. Otroligt, tycker jag.

Vi kom hem framåt kvällen och jag ägnade en stund åt förberedelser. Kari och jag är snart på väg till Åh Stiftsgård där jag i morgon ska tala. Det gick ganska fort att förbereda eftersom jag är väl inläst på ämnet om koinonian. Nu ska jag bara till jobbet för att göra en utskrift sedan åker vi västerut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Håkan! Tack för din väldigt intressanta blogg och dina väldigt givande bibelförklaringar! Har försökt att hitta något blogginlägg där du berättar mera ingående om hur cellerna fungerar i praktiken. Skulle även gärna veta om ni följer något material eller vad ni gör i cellerna och hur ni gör lärjungar.
Mvh från en ung man i Österbotten.

Håkan Sunnliden sa...

Tack själv. Jag fått höra att många i Österbotten lyssnar till Bibelförklaringarna och gläder mig över det. Vad gäller dina frågor är de så omfattande att jag måste hänvisa till min bok De heligas gemenskap.