tisdag, april 21, 2015

Guds växtkraft

Ikväll har vår ekumeniska cell haft öppet hus, gästkväll eller ska vi säga prova-på-kväll. Vi var 16 personer från Svenska kyrkan,  Missionskyrkan och Pingstkyrkan. Det blev en mycket uppskattad samling. Vi hade i förväg bestämt att göra ungefär som vanligt. Det betyder grovt laget-runt, lovsång och tillbedjan, Guds Ord och påminnelse om visionen. Det är som sagt i stora drag. Vi börjar 19 och slutar 20.30. Denna kväll fick vi ta nästan 40 minuter till första delen eftersom vi behövde presentera oss för varandra. Det är emellanåt rörande att höra hur människor motiveras att gå vidare, drivna av den helige Ande. Ikväll var de flesta 50 plus och mer. Det betyder att vi talar om människor som har gått igenom en hel del.

När vi sedan började lovsjunga, be och tillbe lyfte det på en gång. Sången kunde ackompanjeras av piano och två gitarrer. Sångerna var väl utvalda från början och det fanns ingen tvekan i sången. Det är mycket speciellt att så på en gång bli ett hjärta och en själ trots våra olikheter. Gud har lovat att trona på våra lovsånger och vi tyckte oss märka Guds närvaro. Vi sjöng nog 20 minuter.

Det betydde att jag inte hade mycket tid att dela Ordet men tillräckligt. Det var två ord i 1 Kor 3:6-9 som jag fastnat vid denna eftetmiddag. Det första "Gud ger växten" och det andra "Vi är Guds medarbetare". Hur ser växtprocessen ut? Och vad gör Gud? Vi kan knappast vara medarbetare om vi inte vet vad Gud vill göra. När jag i korthet förklarat och ställt frågorna samtalade vi tre och tre i cirka tio minuter för att sedan i samma grupper be för våra anställda, oss själva och vårt uppdrag ungefär lika länge. Stunden slutade med att vi återupptog sången "Bara i dig har min själ sin ro".

Kvällen avslutades med bönen Fader vår, välsignelsen och information om nästa samling. Jag är tämligen säker på att vi kommer att träffa dessa vänner flera gånger. Guds växtkraft är påtaglig. Behoven att få komma samman för att dricka ur nådens källa är uppenbara. Guds folk behöver inte först aktiviteter,  arbetsuppgifter, underhållning eller diskussioner.  Det behöver först Guds tro, hopp och kärlek. Det behöver nåd, läkedom och gemenskap - framvuxen i vardagslivet.

Imorgon ska jag göra färdigt förberedelserna till storsamlingen på fredag och Koinonians undervisningsdag på lördag. Sådana förberedelser tycker jag om. På lördag ska dessutom jag tror åtta nya medlemmar avlägga sina löften. Vilket liv kan inte också heltids sjukskrivna leva!

1 kommentar:

James Kenny's Blogspot sa...

Underbart att fa hora hur Gud dra i allting och ni tillsammans i den Helige Anden. Ska be att lordags samling blir lika vardefullt.
Gud Valsigner Er! James