söndag, september 10, 2017

Är Svenska kyrkan vänstervriden?

Låt mig bara få skriva några rader om inslaget i Agenda. Jag har varit i Kalmar och där haft en underbar stund, men jag får vänta med den rapporten. Nu kommer jag hem och ser Agenda. Kari berättade som hastigast på vägen från stationen att Anders Gerdmar och Annika Borg tydligen via sociala medier informerat sina läsare om förspelet. Fick Annika Borg inte vara med? Just därför att hon representerar kritikerna?

Hur som helst fick Erik Helmersson i hennes ställe representera kritikerna. Han är Romersk-katolsk kristen och därför inte jävig. Han betraktar Svenska kyrkan utifrån och under inslaget säger han bland annat att Svenska kyrkan inte längre är en renodlad statskyrka, men partipolitiserad. Och det har han ju alldeles rätt i. Han tycker sig notera att Svenska kyrkan inte bara är styrd av vänsterpolitiker (+ centerpartister) utan också själv drar åt det hållet. Det tydliggjordes i det inledande inslaget där Helle Klein och Eva Brunne introducerade debatten. Ja, men tänk efter själv!!! Helle Klein, Eva Brunne och Anna-Karin Hammar!!! Kan det göras tydligare? Har Agenda en agenda?

Jag står i tacksamhets skuld till Erik Helmersson och till Romersk-katolska kyrkan att de hjälpt oss i Svenska kyrkan förtryckta att föra en kyrklig talan. Samtidigt är Agenda att beklaga att de inte lyckades få en representant från Svenska kyrkan. Förmodligen därför att de inte ville. De kunde bett Annika Borg, men de kunde också bett Dag Sandahl. Jag tror uppriktigt sagt inte att de vågade. Så förbunden är vänsterliberalismen med media och Svenska kyrkan. Helt otroligt. Har jag fel? Bevisa då motsatsen!

Det är en stor skam att sådana vänstervridna personer som Helle Klein, Eva Brunne och Anna-Karin Hammar ska få stå i TV och skryta med sin kristna tro. "Vi är inte vänstervridna. Vi är Kristusvridna", säger Hammar inför hela svenska folket. Lägg till detta Stefan Löfven och hans uttalande. Mer sosse än han går väl inte att tänka sig?! Statsministern försöker mästra oss präster.

Jag säger bara en sak: Rösta på frimodig kyrka!!!

PS för ett antal dagars sedan skrev jag en insändare att publicera i Värnamo Nyheter, men än är den mig veterligen inte publicerad. I denna av Centerpartiet dominerade kommunen kan det faktiskt vara så att de inte vill publicera en insändare från en sådan som mig. Men jag lovar er att ni kommer att bli informerade om fortsättningen. Det drar ihop sig till val. Temperaturen stiger, känner jag.DS 

1 kommentar:

SigridL sa...

https://kristenopinion.wordpress.com/2017/09/10/svts-agenda-har-en-agenda/