måndag, juni 12, 2017

Nu vet vi var United är

Innan jag fortsätter att lägga ut undervisningen om kyrkan och församlingen ur ett eskatologiskt perspektiv måste jag lägga ut det många av er kanske redan vet. United i Malmö har genom sin pastor Magnus Persson börjat återerövra re-formationen. Församlingen har på ett tydligt sätt införlivat Confessio Augustana, denna ekumeniska bekännelse, i sin grundval. Jag har själv hört och sett det. Det är en stor förändring för en församling som föddes inom pingst- eller till och med trosrörelsen.

Nu har man tagit ytterligare steg. Om de har köpt eller hyrt Mariakyrkan i centrala Malmö vet jag inte. Men där ska de vara. Jag visste att det var på gång men det är först nu det är offentligt.

På bilden ser vi pastor Magnus predika.Bakom ser vi altarbordet och bilder på Facebook
visar hur han eleverar, något som tidigare användes som ett tillmäle mot oss högkyrkliga präster.
Vad är det som händer?
Jag vill gärna tro att det som sker i Malmö är profetiskt. Svenska kyrkan säljer ut sin övertaliga kyrkor. Men kanske ska de inte bli museer, bingohallar eller gallerior. Kanske ska de återerövras av nyväckta kristna. Kyrkorna ska inte tömmas. De ska fyllas.

Må Gud välsigna United och låta kyrkan fyllas gång efter annan. Må människor växa i gemenskapen med den Treenige Guden och med varandra. 

Inga kommentarer: