tisdag, oktober 17, 2017

Victor i Kathmandu

Idag har Victor anlänt Nepal.


Jag tror det är tredje gången han är där sedan olyckan för drygt tre år sedan. Under tiden på sjukhuset i Kathmandu hann Victor med att träffa och lära känna ett antal bröder och systrar. UMU har ett fantastiskt arbete i många länder världen över, bland annat i Nepal. Bland annat grundade de Five14  Nepal, ett företag som driver Bed and Breakfast i syfte att ge nepaleser träning och jobb.

Victor som själv jobbar inom näringslivet i Skövde har hjälpt dem att att utveckla en vettig affärsplan. Det är inte sunt att i förlängningen leva på "gåvor från väst". Ett företag ska drivas med vinst. I det här fallet en vinst som de kan investera i företagets utveckling. Vad jag förstår har hans insats fallit väl ut och han är sedan ett år tillbaka invald i styrelsen. Som styrelseledamot deltar han i två sammanträden per år, varav ett i Nepal. Dessutom pratar de med varandra via Skype.

Victor har idag tagit det nyrenoverade rummet i besittning. 

Till denna resa har han med sig en affärsmanual för chefer och anställda i företagen. Han har översatt från svenska till engelska och även lagt till ett kapitel om bibliskt förvaltarskap.

Nu är de tydligen på väg att förmera företaget så att det ska bli tre företag. Vad jag förstår ska något av dessa företag inrikta sig på de tusentals turister som kommer till Nepal för att vandra och för att klättra. Five14 placerar sina caféer längs rutten mot Himalaya.

Tidigare fanns en enkel dusch i korridoren. Nu finns en till varje rum.
Det gör vandrarhemmet mer attraktivt. 
Det är inte omöjligt att jag själv kommer att resa till Nepal under nästa år för att fortsätta undervisa blivande pastorer. Tänk om jag kunde få resa tillsammans med Victor? Då får vi nog också göra ett besök på det sjukhus vi tillbringade nästan 14 dagar. Det är fascinerande hur tiden går och hur saker kan utvecklas. Tag gärna med arbetet i Nepal i era förböner eftersom regeringen nu infört förbud mot konverteringar från hinduism till kristen tro, ett förbud som sannolikt är verkningslöst men som ändå kan ställa till det om det vill sig illa. Be också för det arbete Victor stöttar.

Inga kommentarer: