måndag, oktober 30, 2017

Hemma igen

Natten till idag kom vi hem från Israel. Det blev en mycket lyckad resa. Ett skäl till en lyckad resa är antalet deltagare. Vi var 14 personer plus guiden. Det betyder att alla kommer att lära känna varandra  något. Igen kan hamna utanför utan att det märks på en gång. Jag har verkligen tackat Gud mer än en gång för att inte ha behövt ansvara för stora grupper av resenärer. Det är, som ungdomarna säger, "inte min grej." Visst kan det tänkas att jag reser till Israel med fler grupper, men de får inte vara för stora. Helst skulle jag vilja göra kvalitetsresor. Resor med ett mindre antal resenärer, vänlig guide, bra hotellstandard och god mat, gärna ett hyfsat lugnt schema. En vecka kan vara lagom.

Foto: Asta Sandahl


Här verkar det som att jag spanar ut över Medelhavet, efter vad vet jag inte. Vi besökte Caesarea Maritima och kortet är taget vid akvedukten, en imponerande vattenledning som försåg staden med vatten. Flera av deltagarna drog upp byxorna och vadade ut i det ljumma havsvattnet. Underbart. Detta är första dagen och här skulle man lätt kunna stanna länge.


Foto: Asta Sandahl
Om några av er deltagare kan utröna var det här kortet är taget får ni gärna underrätta mig. Jag har faktiskt ingen aning. Det ser ut som jag undervisar, men var? (Svaret kom idag. Vi är på Karmel-berget.)

Vi fick göra en del ändringar i programmet men utan att missa något. Ändringar är snarare regel än undantag. Vid sådana tillfällen är det också underbart med en mindre grupp.

PS Ni som deltog i resan och har kort får gärna mejla över några till mig som inte har någon kamera. Korten behöver verkligen inte vara på mig. DS

Inga kommentarer: