söndag, januari 14, 2018

Lätt att bygga kyrka, del 1

Egentligen har jag ganska mycket jag skulle vilja blogga om. Ändå har det inte hänt under veckan. Dels beror det på att jag varit borta ett par tre dagar och dels på lathet. Det är så att när vi blir vuxna (det vill säga seniorer då gör vi som vi själva vill). Jag har varit med Stiftsstyrelsen på Kosta Art Hotel i dagarna två, ett hotell som jag för övrigt kan rekommendera er att åka till. Från dessa dagar kunde jag rapportera och jag tror att jag gör det under veckan som ligger framför oss. Det blir mest frågetecken, grundläggande sådana. Det var bra dagar, bra innehåll ... men så blir det fel i alla fall i slutänden. Men så ser det ju ut i Svenska kyrkan och det är inte mycket att göra åt.

Sedan skulle jag vilja blogga om hur "Svårt det är att bygga kyrka". Kyrkans Tidning kan meddela i nr 1/2018 att det inte är lätt. Bra början på året, eller hur ...? Det är klart att om man gör som det berättas i reportaget förstår jag att det är svårt, men om man gör som jag gör är det lätt. Det måste jag blogga om, kanske redan i morgon.

Vidare har jag arbetat på en ny kommentar. Den här gången är det en kommentar över Galaterbrevet, ett principiellt mycket viktigt brev - särskilt riktat till oss hedningar. Kommentaren ska komma ut i mars månad och sedan marknadsföras till sommaren konferenser är det tänkt. Vi får se hur det blir med den saken. Det är en sak att producera och en annan sak att sälja. Jag ägnar mig mest åt det förstnämnda.

I går spelade Bajen sin första träningsmatch. Det blev seger med 4-3 i och över Helsingfors, Finland dit jag för övrigt ska om en dryg månad. Då ska jag påminna dem om Bajens besök. För övrigt mötte jag en trevlig Bajare på Kosta. Han är gift med kommunikatören i Värnamo pastorat och vad jag förstår en äkta Bajare! Det visade sig att vi också hade gemensamma intressen när det gäller kommuniteter. Vi talade inte om nya kyrkor eller församlingar. Det är tabu i våra sammanhang. Roligt med nya kompisar.

Idag har Värnamo Koinonia haft sin årshögtid. Koinonian är en ny församling, men inte en sådan som Kyrkoordningen föreskriver. Förresten verkar inte Kyrkoordningen riktigt veta vad den talar om. Märkligt med tanke på att den är ett styrdokument för Svenska kyrkan. Mer om det i framöver.

Jag tror det får stanna här för i dag, men nu har du fått lite föraningar om vad som väntar under veckan som ligger framför oss, den 2 veckan efter Trettondagen. Hoppas nu att jag orkar verkställa vad jag utlovat under veckan. Att vara vuxen betyder att man kan göra lite som man vill. Jag är inte avsidestagen (som i pensionär), inte endast en senior utan en vuxen som kan göra som jag vill. Det är den bästa tiden jag varit med om. Hoppas att du också ska tycka det den dagen du avslutar din anställning.

Tänk att få vara med om ett kyrkbygge?! Svårt? Nej, det är lätt att bygga kyrka!

1 kommentar:

claes sjodahl sa...

Bra artikel, men Bajen nä, Östersunds FK ska det vara. På tal om pensionär, så är jag det samma men kallar mig fritidsledare. Just att leda min egen tid, tillsammans med min hustru.Underbart.