söndag, juli 28, 2013

SEMESTER

O, vad skönt. Vi befinner oss på hotellet vid Landvetters flygplats. Tidigt i morgon bitti bär det iväg till Grekland. Så ni lär inte få någon blogg förrän tidigast 12 eller 13 augusti.

Vi kommer hem den 12:e mitt på dagen. Tack och lov, därför att på kvällen kommer Hammarby till Värnamo för att spela match i Superettan. Nu hoppas jag att det vänder för Bajen. Vi har har ju mest spelat oavgjort och det håller inte om vi ska upp i Allsvenskan. Nu har vi försatt oss i det läget att vi måste vinna de flesta matcher som återstår, men varför inte? Jag tror det var helt rätt att byta ut Gregg Berhalter mot Dennerby. Nu får vi se om det ger önskad effekt. Den där Andreas Haddad verkar farlig så kanske det ordnar sig till slut ändå. Det blir en spännande höst.

Någon lägger märker till att jag skriver "vi" och det är helt rätt. Det är "vi" som är Hammarby, inte spelarna. De representerar bara "oss". De kan bytas, ut liksom tränaren kan bytas ut, men Hammarby som förening kan inte bytas ut. Den klubbkänslan skulle flera klubbar må bra av. Det är klubben som är det viktiga, inte resultatet eller tabellen. Visst mår vi dåligt när vi förlorar, men lika sant är att vi mår väldigt bra när vi vinner. Hur som helst är Hammarby laget i mitt hjärta - oavsett om vi spelar i div 4 eller Allsvenskan. Visste du att när Nacka som tonåring började spela i Bajen låg vi i fyran, men han fick var med om att ta oss upp i Allsvenska. Så kan livet vara.

Jag har räknat ut att jag hinner hem till matchem och jag tror att jag får med mig Kari också den kvällen. Vilken mäktig avslutning på vår gemensamma semester!

Sedan har jag ytterligare två veckor, men väl hemma kan jag blogga igen.

3 kommentarer:

Torbjörn Lindahl sa...

För ganska många år sedan fick jag en begagnad kanot (kanadensare) av en släkting. Div hål och sprickor fick lagas med spackel och glasfiberväv. När den till slut skulle målas valde jag av någon anledning grönt och vitt. "Hammarbys färger" konstaterade en granne som såg den i garaget. Så helt oavsiktligt har jag åtskilliga gånger fått Bajen i tankarna. Hoppas det varit till nytta.

Joel sa...

Sant som det är sagt visst är hjärtat för klubben det viktigaste. Själv är jag en inbiten Björklöven-anhängare. En klubb som äntligen förstått detta med klubbhjärta och värvat spelare efter det = framgång efter några års kräftgång.

Håkan Sunnliden sa...

Intressant att min gode vän, kyrkomötesledamoten Torbjörn, är Bajare, - om än undermedvetet. Jag tror det finns många sådana. Sådant är absolut till nytta.