söndag, augusti 31, 2014

15 veckor

Idag har Hammarby gästat Värnamo.  Matchen har just slutat och Bajarna kan åka hem med en 2-0 seger. Skönt eftersom det alltid är lite nervöst när Bajen spelar.  Men i år har det känts tryggare och det ser ljust ut inför de återstående sju matcherna. Sedan får vi se hur långt det är räcker.

Häromdagen var jag på återbesök på Värnamo sjukhus.  Det är nu 15 veckor sedan olyckan. Doktorn var inte nöjd. Han verkar mer otålig än jag. Skadan i armvecket och såret på överarmen läker inte som vi hoppats. Distriktssköterskan lägger om såren varannan dag och använder då ett medel som heter Protosan. Nu ska det bytas mot ättiksyragele med början i slutet av veckan. Det är först när såren läkts som armen kan opereras. Förmodligen i Linköping eftersom en nerv också är skadad.

I fredags träffade jag en sjukgymnast. Så nu har jag fått ett träningsprogram som jag ska göra tre gånger om dagen. Det handlar om rörelse,  uthållighet och styrka. Jag hoppas mycket på detta även om jag aldrig får tillbaka full rörlighet. Kotorna tre-sju är ju fixerade med  två titanplattor. Läkarna i Kathmandu sägs ha gjort ett utmärkt jobb.

Som ni kanske lagt märke till har jag kunnat läsa en del. Nu står Vita Bergens barn på tur, den sista delen. Per Anders Fogelströms åtta böcker om Södermalm imponerar.

Kanske skulle jag läsa några av de 109 motioner som lämnats in till årets kyrkomöte, åtminstone dem som skrivits av Frimodig kyrkas ledamöter. Eftersom jag inte valdes in denna gång får jag följa det hela på webben. I den första sessionen arbetas i de olika utskotten. Bakom stängda dörrar. Men i den andra sessionen diskuteras i plenum och kan jag följa på webb-TV. Men det blir först i november. Jag måste emellertid erkänna att just känns kyrkopolitiken långt borta och ointressant.

2 kommentarer:

Lars B sa...

Jag går aldrig på fotboll men i går var jag på Finnvedsvallen för Hammarby var ju där och min svärson som håller på det laget var på besök och ville förstås se matchen. Vilka supporter Hammarby har! Det var sång hela tiden och en av kampsångerna t.o.m. på melodin Stilla natt! Nu förstår jag hammarbyentusiasterna lite bättre.
Jag följer din blogg och gläds över att du är vid gott mod. Kanske blir det så småningom bibelförklaringar igen, tills dess får jag repetera via mina många anteckningar.

Håkan Sunnliden sa...

Hej Lars. Vad roligt att du var på matchen. Jag hade hemskt gärna varit där, men som du vet är jag ännu inte återställd. Nu tränar jag nackrörelser tre gånger om dagen samt går en promenad utan kragen. Det fungerar 8 minuter, inte 2 x 45 min. Men jag såg matchen på TV:n.

Också jag vill komma igång med Bibelförklaringarna igen. I bästa fall innan årets slut.