lördag, augusti 31, 2024

Vecka 3 och 4

 Nu ligger bonus materialet för vecka 3 och 4 ute på vår Youtube kanal. Vecka 3 handlar om kraften i syndernas förlåtelse och vecka 4 om att ha Jesus som Herren. De samtala som Victor och Jacob för med mig utgår från del 1 i materialet Hand i hand med Jesus. Det har varit och är inspirerande att lyssna på brödernas tankar kring dessa ämnen.

Jacob talade i vecka 3 om syndernas förlåtelse som absolut, men att konsekvenserna för våra synder kan finnas kvar. Har jag sårat en medmänniska finns följderna kvar även om Herren har förlåtit mig. Det är tänkvärt och kan i sin tur få följder. Kanske måste jag också be någon annan om förlåtelse.

Att syndernas förlåtelse närmast är självklar har att göra med försoningen. "Han är försoningen för våra synder, inte bara för våra utan för hela världen", skriver aposteln Johannes.

I det andra samtalet påpekar Victor att det finns en spänning mellan Jesus som Herren och vår önskan att göra vad vi själva vill bestämma. Kan vi inte bestämma något själva? Kan jag vara stolthet över mig själv? Det blev ett spännande och intressant samtal.

Relationen med Herren måste väl betyda att jag vill göra som Herren säger, menade Victor. I vår tid är det svårt att tala om om att lyda, men egentligen borde det vara självklart. Att lyda har inte med auktoritet utan med en kärleksrelation. Det är nåd att få lyda Herren. Avslutningsvis konstaterade vi att vi samtalat om en resa eller process som vara livet ut.

Om du inte har fått med dig det utgår vi från del 1 i en serie om sex delar. Den första delen vänder sig till nykristna, men har visat sig vara lika angelägen för oss som varit kristna många år. Är du intresserad av böckerna kan du beställa dem på vår hemsida www.sunnliden.se.


Inga kommentarer: