måndag, augusti 19, 2024

CREDO:s bibelvecka för unga vuxna

 Credo är det latinska namnet på den kristna trosbekännelsen, men det är också namnet på den organisation som tidigare gick under namnet SESG (Sveriges Evangeliska Student- och Gymnasistförening). Det var ett namn som många tyckte var lite krångligt, men det är underligt hur ett sådant namn kan fastna och vilken betydelse det kan få, till exempel för mig. Jag tyckte om namnet SESG, men för all del; den avdelning för skolarbetet jag ansvarade för under åren 19781981, gick under namnet Credo, så helt främmande känns det inte.




Jag befinner mig just nu på en av bibelvecka med Credo. Vi håller till på Falketorps Missionsgård som ligger ute på Vikbolandet, öster om Norrköping. Thomas Holmström, tidigar3e kyrkoherde i Brålanda, men nu nyligen pensionerad och boende i Uppsala, går igenom Evangelium enligt Markus. Jag vägleder genom Filipperbrevet. Tänkte att jag skulle sätta in brevet i sitt sammanhang och berätta något om det patriarkala samhället med under- och överordnande, om den, i Filippi, rådande heders- och skam kulturen. Och vips där försvann ett antal timmar innan jag ens kommit in på Filipperbrevet. Risken att jag inte alls hinner med som jag tänkt är uppenbar.

Jag hoppas att den här bibelsprängda veckan blir återkommande i Credos program Ungdomarna hungrar och törstar efter Guds ord. Vi har sex lektioner om dagen söndag - fredag. Detta första år r vi inte så många, strax över ett tiotal, bland därför att skolorna har börjat och många "sitter fast". Men en annan vecka nästa år kan göra att bibelveckan snabbt växer i antalet deltagare.

Det verkar uppenbart för mig att det undervisas alldeles för litet från bibeln, men att det kan komma att ändra sig. Såg förresten att de på Sommar-OAS noterat detsamma. På kvällarna la man där in extra bibelstudier.


1 kommentar:

Anonym sa...

Du borde starta en sida på Facebook för att lättare få se dina uppdateringar. Eller en substack!