onsdag, augusti 07, 2024

Hur ser din "gudsbild" ut?

 Frågan i rubriken är en modern eller till och med postmodern fråga. Individen ställer frågan utifrån sig själv som om hon vore alltings utgångspunkt.

I morgon, torsdag 8 augusti 2024, släpper HåVi det första 10-minters samtalet som är tänkt att inspirera till fortsatta samtal. Klippet vänder sig först och främst till dem utav er som använder boken


Det nya livet


Den boken gör man helst två och två även om det går att göra den själv också. Man har en medvandrare. Var för sig studerar vi veckans fem korta bibelstudier (20-30 minuter per dag) för att sedan mötas för att samtala om vad vi studerat under veckan. Det är som jag sagt tidigare kanske det viktigaste med den här första kort-kursen. Men hur kommer samtalet igång? Vad ska det innehålla?

Det finns en handledning för samtalet längst bak i boken. Där finns ett utkast minut-för-minut. Det är naturligtvis bara ett förslag, men är tänkt som en hjälp, en handledning, så samtalet kretsar kring veckans ämne och inte en massa annat eller helt rinner ut i sanden.

Den andra hjälpen är det klipp som nu ligger på HåVi:s Youtube-kanal. Vi samtalar i det första klippet om vår gudsbild och hur den ändrats genom åren. Vi som samtalar är sönerna och bröderna Victor, Jacob och jag själv. Det som är så roligt för mig är att det är de som har kommit på och genomfört idéen.

Samtalet är nästan 13 minuter långt och det som blev så tydligt för mig var just talet om "gudsbild". Den postmoderna människan talar och diskuterar sin gudsbild, medan jag frågar mig hur Gud har visat sig för oss i Bibeln. Det blev ett bra samtal i all sin enkelhet. Hoppas det inspirerar.

Du hittar till klippet genom att gå till Youtube och söka på Sunnliden. Där hittar du det. 

Det skulle vara roligt att höra ifrån dig om om du gör kursen Det nya livet och/eller har lyssnat till samtalet. Eller än mer om du har en medvandrare som du kan prata väsentligheter med.

Så önskar jag allt gott och lovar att återkomma.

PS Behöver du kan du beställa boken på www.sunnliden.se DS


Inga kommentarer: