fredag, juni 10, 2022

Till Finland

 Sitter på tåget och funderar. jag är på väg till Finland för att undervisa först i Vörå församling och sedan dels på skriftskola på Klippan, dels på skriftskola i Vasa. Det är ganska många pass, men jag ser ändå fram emot det. Det är alltid roligt att möta människor som vill lyssna till Guds ords undervisning. 

Vörå församling har under många år arrangerat vad man kallar Evangeliefesten. Nu har det varit uppehåll ett par år på grund av pandemin så vi får se hur festen tar sig ut i år. Den börjar först i morgon, men för mig tar det en hel dag att resa dit. Jag har tidigare ofta tvingats övernatta i Stockholm innan jag kunnat ta mig vidare till Vasa, men den här gången hittade jag ett flyg från Köpenhamn dit jag nu är på väg. Har just passerat Höör.

Vörå kyrka

På 1980 och 1990-talen reste jag ganska frekvent till Finland, främst Österbotten så jag har en del vänner där. Under senare tid har jag lagt märke till att den utveckling vi har sett i Sverige nu också äger rum i Finland. En utveckling som knappast går att göra något åt mer än i det lilla Jag tror att en helg som den som väntar mig kan ha stor betydelse, särskilt för de unga.

Efter helgen är det dags för Skriftskolan. Skriftskolan svarar mot vad vi kallar för konfirmationsundervisning. Jag får återkomma till det. Nu stannar vi till i Eslöv en stund. Ha en bra dag.


Inga kommentarer: