lördag, juni 04, 2022

Nytt skrivbord

 I går var vi i Jönköping. Jag skulle lämna in lite böcker som ska försäljas på OAS-mötet, Gullbrannagården 15-19 juni. Försökte att själv få komma dit, signera och sälja, men si det gick inte. Nu var Nya Musik vänliga nog att ta en del böcker åt mig så får vi se om de kan sälja några. De kan väl inte lyckas sämre än jag hade gjort? Jag är ingen försäljare någonstans. Nu har jag skrivit en del, men just bibelkommentarerna trycks i små bilagor och ändå har jag ett par kartonger över här hemma. Nu är det ingen fara eftersom bibelkommentarerna aldrig kan bli för gamla. Gud ord är detsamma i går, idag och alltid.

När boken kom och jag hämtade hem Filipperbrevet och Brevet till Filemon ställde jag kartongen på skrivbordet. Tydligen var den för tung, skrivbordet säckade ihop! Mitt fina skrivbord! Nu var det ändå så att det är lite för stort för rummet. Jag har tänkt att skaffa ett nytt förr eller senare och när vi nu var i Jönköping passade vi på att besöka möbelaffären Severin. Jag har aldrig varit där tidigare, men är djupt imponerad. Det var en chansning när jag frågade om de hade engelska skrivbord. Jo, visst hade de det så det hela slutade med att jag köpte ett, se bilden nedan.


Det är visserligen betydligt mindre än mitt nuvarande, men så fint. Jag köpte stolen också, och reste nöjd hem betydligt fattigare.

När vi var på Nya musik passade jag på att införskaffa några böcker. Tyvärr hade de inte Stellan Bengtssons Evangeliepostilla. Den får jag nog köpa på Adlibris. Även om jag ännu inte införskaffat den vågar jag rekommendera den. Stellan är en pålitlig präst, förkunnare och herde.

Först nu börjar jag få upp ögonen för Olof Edsinger. Jag köpte två av hans böcker som jag länge funderat på, men man kan ju inte köpa alla böcker. För min del av det enkla skälet att mina bokhyllor inte längre räcker till. Jag får lägga böckerna ovanpå varandra. Men jag kommer att frigöra minst en hylla i och med det nya mindre skrivbordet. Vilka böcker jag köpte?

Den första heter En guide till Romarbrevet och den andra Krigen i Gamla testamentet. Direkt när jag kom hem läste jag delar av dem, men annars håller jag på att avsluta en intressant doktorsavhandling av Robert Ojala. Den heter något så intressant som Nåden och gåvan i Philip Melanchtons rättfärdiggörelselära 1521-1535.

Den här dagen har varit en god dag minsann. Nu går strax pingsten in, en av de riktigt stora, men ofta underskattade, kyrkliga helgerna. God helg! 


Inga kommentarer: