torsdag, mars 02, 2017

Bråda dagar

Det har varit bråda dagar.

Det är nämligen så att jag nu har bestämt att ge ut min kommentar till Jakobs brev. Och då handlar det plötsligt om att inte bara renskriva manus utan också korrekturläsa. Jag får god hjälp med det men det har ändå tagit timmar. Boken kommer att komma ut på Recito förlag eftersom de kristna bokförlagen inte vågar satsa på kommentarer. Det är inte ekonomiskt lönsamt och innebär därför risker. Alltså ger jag ut på "eget" förlag eller rättare sagt på Book-on-demand.

Förhoppningsvis kommer det inte att dröja alltför lång tid innan jag kan berätta mer. Till exempel vad den kommer att kosta. Jag ska försöka få den under 200;-, men det är svårt att komma ner i pris med små upplagor.

Nu har 40-dagars fastan börjat. Vi var några stycken som firade mässan i Rydaholm. Askonsdagens mässa har en stark liturgi trots eller på grund av sin stramhet.

Idag har jag som varje torsdag varit på mässan i Mariakyrkan. f Anders vill försöka fira den ökenmässa som firades på Bjärka-Säby. Till den behövs ett antal liturger och kanske får jag vara en av dem. Det ser jag fram emot.

I morgon har jag lovat en begravning med minnesstund och på söndag ska jag till St Pauli församling i Göteborg. På måndag börjar fortbildningen av präster i Västbo-Östbo kontrakt. Det är ett tiotal anmälda men det är en bra storlek för goda samtal. Det är mycket med "prästeriet" nu. Jag är så glad för att ämbetet inte är grundat i en anställning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läste förut att Peter Halldorf ska lämna sin position som preses för Bjärka Säby..man undrar vem och vad som kommer efter?

Askonsdagen med abstinens och mässan sedan med den särskilda botliturgin är verkligen en bra start på fastan!

Jonas M