måndag, maj 09, 2011

- en teologisk seger?

Detta var inget vidare. Bajen torskade mot BP med 1-0 efter att ha gjort en mycket dålig match. Jag måste säga att jag är förvånad av att se dem spela som de gör med tanke på det fantastiskt fina spelarmaterial de har. Gamla rutinerade spelare som Paulinho och Björn Runström blandas med nya stjärnskott som Maic Sema och Sinan. Och ändå kan de inte göra ett mål. Är det tränarna eller lagledarna som inte räcker till? Taktikerna verkar liksom inte riktigt räcka till.

För övrigt har jag ägnat dagen åt att förbereda mig inför stiftsjuristerna undersökning av mig i morgon. Tanken är att jag ska försvara mig genom att svara på följande fem frågor.

1. Den som har förordnande som vigselförrättare inom Svenska kyrkan är inte skyldig att förrätta vigsel. Vilka skäl har föranlett att Du ändå avstår från det vigseluppdrag Du fått som präst i Svenska kyrkan?
2. Hur ser Du på de konsekvenser som Kammarkollegiets beslut att återkalla ditt förordnande som vigselförrättare får för pastoratet?
3. Hur ser Du på de konsekvenser som Kammarkollegiets beslut att återkalla ditt förordnande som vigselförrättare får för dina kolleger?
4. Din tjänstbarhet som präst begränsas i och med att Du inte längre kan förrätta vigslar inom Svenska kyrkan. Hur ser Du på detta?
5. Du har vid Din prästvigning lovat att ” troget efterleva kyrkans lag och ordning…”. Hur ser Du på Din begäran att Kammarkollegiet skulle återkalla förordnandet som vigselförrättare med vetskap om Ditt avgivna prästlöfte?

Under dagens lopp står det klart för mig att det i stort sett är samma frågor som Tord Nordblom fick. Det betyder att Domkapitlen har pratat sig samman. De har rådgjort med varandra. Vi får se hur samspelta de är. Jag kan förstå att de samspelar, men kanske har de också rådgjort med varandra om hur de ska döma. Mina svar är isådanafall av underordnad betydelse. Jag har självklart tagit del av Nordbloms svar, men framför allt svarat själv. Nordblom skickade in sina svar. Jag möter dem ansikte mot ansikte, imorgon kl 10. Jag har också fått lov att närvara på sammanträdet den 16 maj, nästa måndag.

Jag har inte med mig någon advokat i morgon, men min diakon. Hon ska hjälpa mig att lyssna och skriva ner vad som sägs. Det är annars lätt att glömma bort vad som sagts.

Bajen torskade med 1-0, men det får väl vägas upp av en teologisk seger den 16 maj. Jag återkommer i morgon här på bloggen med mina svar.

Be för mig!

2 kommentarer:

Eric sa...

Du kanske inte ser detta inlägg då du kanske är på väg till Växjö. Du uppmanar oss att be för dig och detta har jag gjort.
Du skall få ett löfte av Jesus. Det står i Luk. 12:11-12

"När man ställer er till svars i synagoger och inför makthavare och myndigheter, så gör er inga bekymmer för hur ni skall försvara er eller vad ni skall säga. Ty den helige Ande skall i den stunden låta er bveta vad ni skall säga."

Håkan Sunnliden sa...

Tack Erik för dina förböner och för Jesu ord som jag har tagit emot som en gåva. Kom ihåg att det ordet också gäller för dig!