söndag, augusti 21, 2022

Cliff Bay hotel, Paleros

Oj, vad det är varmt. Bra att det finns skugga, men där är 37 grader. Tänk att det är möjligt att ligga timmar i en pool! Flera gånger om dagen. 

Denna 10 söndagen efter Trefaldighet handlar om förspillda tillfällen. Jag vet inte om jag just i dag gillar den rubriken. Det är nog bra att rubriken finns i Evangelieboken, men kom samtidigt i håg att dessa rubriker fanns inte från början. De är konstruerade efteråt så det är lite kluvet. Bibeltexterna är levande ord som ska talas i stunden och fungera som tilltal i en predikan. Inte sorteras in eller styras av konstruerade rubriker. men inget ont utan att det har något gott med sig. På det här sättet arbetar sig församlingen eller åtminstone  prästen igenom trosläran, eller ... 



 Bilden ovan visar något av poolen och restaurangen, men det är utsikten som är bedårande. Tänk att vi har valt bort den för att i stället ha utsikten åt andra hållet - mot bergen. Bilden nedan är tagen från vår balkong som har skugga från och med middagstid. I framkanten ligger en mäktig olivlund och där finns också ett och annat fikonträd. de är förresten mogna att nu plocka från trädet och äta direkt.



Inga kommentarer: