torsdag, juli 28, 2022

Ny bok!

 Det är inte lätt att beskriva känslan, men den är lätt euforisk. Efter att ha skrivit en bok som i sig är ett större projekt ska det korrekturläsas och mejlas kors och tvärs. Det är den minst inspirerande delen. När boken väl är på plats kommer den del som åtminstone för mig är svårast. Därför är jag så innerligt glad och tacksam för att förlaget Semnos vill ge ut mina böcker därför att då marknadsför de och säljer den. Detta är den tredje boken de ger ut och när efter att talat med förlagschefen i går lutar det åt att det kan bli än en eller två böcker. Idéerna finns där och jag vet att jag kan skriva dem.



Drivkraften för den här boken har varit att skriva till alla dessa kristna som, liksom jag, har tröttnat på sina församlingar. De är alltför många. Någon menade att det sannolikt finns fler kristna utanför trossamfunden än i. Kanske har denne rätt.

Är det då läge att bilda ännu fler församlingar? Ja, då är det läge att bilda ännu fler församlingar. Problemet är bara att man fr etablissemanget emot sig. det borde för bildandet av nya församlingar. Det är viktigt att nya generationer "får äga" sina sammanhang. Det går inte längre att förvänta sig att de bara ska sitta med i något som i mycket är "out of date". Ja, men är det inte lite farligt? Jo, kanske det, men vilket val väljer du?

Boken vill vara en uppmuntran till de trötta och uppgivna, men också reda ut de stora orden. Ord som dop, försoning, rättfärdiggörelse med flera är i stort sett obegripliga för de många. Det är onödigt därför att tankegångarna är inte så märkvärdiga, men det behövs någon som förklara. Be att Guds gode Ande använder den här boken och att han inspirerar till fler liknande.


Inga kommentarer: