söndag, februari 24, 2013

Tankar från en missionsresa


 
Som flera av er redan vet har jag varit i Nepal. Bilden ovan visar en del av huvusstaden Kathmandu. Hans Sundberg tillsammans med några goda vänner har beslutat sig för att ge nätverket Hosianna Ministries i Nepal en 3-årig pastorsutbildning i present. Den består av 12 sessioner utspridda över tre år. Jag var med om den andra sessionen under tiden 4-17 februari. Det var för mig en mycket god och utmanande missionsresa. När jag reste dit tänkte jag att jag skulle få se tecken och under. Gud visade mig då fattigdomen. Efter den här resan är jag något omskakad av den fattigdom jag har fått ana. Inte så att människorna är olyckliga. Det är kulturella, politiska och religiösa strukturer som gör att människorna sitter fast. Jag inser att det kommer att ta mycket lång tid innan vi får se levnadsstandarden bli dräglig också i Nepal. Kanske är den väckelse som pågår i Nepal början på förändringarna. Kanske har den utbildning vi nu ger till vännerna större betydelse än vi vågar tro och hoppaas. Den som vill följa skeendet ska söka sig fram till vår hemsida EmpowermentNepal för att där få lite mer information. Bilden nedan är tagen från bilresan från Kathmandu till Hetauda som utgör basen för passtorsutbildningen. 


Bilden nedan visar en del av de blivande pastorerna. Härliga människor. Var och en av dem har för oss svenskar ovanliga vittnesbörd om hur de har blivit kristna, se till exempel min förra blogg. meningen är att det under nästa session som hålls i juni ska utkristallisera sig en grupp om 30 pastorer. just nu är det 50 som har varit involverade i de två första sessionerna. Jag nöjer mig med att konstatera att nepaleserna inte är organiserade på samma sätt som vi.

 
På tisdag reser jag för övrigt till Uppsala eftersom Värnamo församling har gett mig möjlighet att gå univesitetskursen Hinduism och buddhism i lokalt perspektiv. Tanken är att vi ska studera och dra nytta av dessa studier på plats i Nepal. Men jag hoppas kunna hinna med en blogg till innan dess.


1 kommentar:

Anonym sa...

Andlig fattigdom, den goda, hänger i hop med materiell fattigdom. Kärleken till penningen har eroderat den västerländska kristenheten. / Magnus Olsson