fredag, februari 01, 2013

Just idag är jag stark

Puh, vilken dag. Jag kommer aldrig att glömma den 1 februari, - av flera skäl. Det är min födelsedag och när jag vaknade i morse var allt som vanligt. Men som ni vet har Gud planerat varje dag på ett unikt sätt. Eftersom jag reser till Nepal tidigt på söndagsmorgon ville jag gärna ta mig till jobbet och lägga en sista hand vid mitt utkast Paul and his letters - the theological thinking behind the theme kingdom of God. Sagt och gjort, men innan dess var det dags för födelsedagspresent. Och ni kan inte gissa men min kära hustru Kari hade köpt mig en lägenhet!

Visserligen hade vi talat om det. Vi bor väldigt ståndsmässigt men hyran är hög och pensionen är inom räckhåll. Därför hade vi talat om och även sett på några lägenheter för att få ner hyran. En av dessa lägenheter ligger på Smultronvägen 48, en fyra på 102 kvadrat, nyrenoverad. Så nu blir det flyttning 31 maj.

Så kom jag ner till kontoret, ja, jag kallar det så. Förr i tiden var det Pastorsämbetet och man kunde känna en viss stolthet och glädje, nu är det kontoret eller arbetsplatsen.  Hur som helst. Jag satte mig med mitt utkast och kan nu säga att jag är glad över vad jag åstadkommit. Härligt. Men under tiden fick Kari resa till Jönköping och köpa ännu en present; ett myggnät. För se det behöver jag ha i Nepal för att undslippa malariamyggorna. Samtidigt ringer mäklaren och vill att jag ska skriva på något papper. Vad då för papper? Ett kontrakt - jaha. Klockan 17 kanske blir bra, säger jag. Jo, då ringer jag efter säljaren, säger hon.

Sedan får jag äntligen kontakt med Swedbank. Jag har talat med dem inte om köp av lägenhet, men om pensionen. Pension ser ut som en mindre katastrof och jag har nu fått tips om en special läsning som jag jobbar på. Jag ber att få återkomma i den mycket intressanta saken. Det handlar helt enkelt om inkomstplanering. Har du hört tals om detta? Om inte ska jag mer än gärna hjälpa dig när jag rott mitt eget i land.

Så kommer Kari hem med ett sprillans nytt myggnät. Fantastisk anordning och jag känner hur resan börjar närma sig. Nu måste jag bara komma ihåg att ta mitt koleravaccin innan det blir för sent. Och så iväg till mäklaren. Väl där lägger hon en massa papper framför oss. Men i hastigheten har jag glömt mina läsglasögon. Jag kan inte läsa och inte skriva ... Mäklaren får läsa och jag begriper inte allt hon säger, men lyckas ändå skriva under. Så nu är det klart.

Äntligen hemma. Nu blir det denna blogg, sedan en god middag och kl 21 spelar Zlatan. Den här gången mot Tolouse. Den matchen vill man inte gärna missa. Tänk att PSG har köpt in Beckham. Tala om PR-kupp. Det ska bli intressant att få se honom spela, om han får spela. Vilken värld vi lever i!?



Oh, vad jag längtar efter att Superettan ska komma igång och Hammarby gå upp i Allsvenskan. Bajen spelar sin första träninsgmatch 9 februari - mot Vasalund. Tyvärr missar jag den, men det går väl att skicka sms också till Nepal?

Visst var det stort att fylla 60 år, men 61 är bättre. Jag ser redan fram emot 62.

3 kommentarer:

SigridL sa...

Må Herren vara med dig på din resa. Välsignelse önskar jag. Och ser fram emot rapport senare.
Sigrid/Sigge

Ulrika Zwaard sa...

Gratulerar och Guds välsignelse på ditt uppdrag i Nepal.
Gillar T-shirten :) En sådan kan man behöva ha på sig lite nu och då.

Allt gott!

Karin sa...

Hörde den låten på begravning en gång. Kändes lite fel.