måndag, december 24, 2007

God Jul

Det är Julafton och med dessa rader vill jag önska er alla en riktigt God Jul, en god Kristi Födelses Fest!

Det finns de som inte firar jul därför att Jesus inte föddes på julnatten, utan någon gång i april eller någon annan månad. Det stora är emellertid inte datumet utan att Gud har blivit en av oss, människa född av människa. Det är svårt att överskatta inkarnationen. Tänk att Gud trätt in under den begränsning det innebär att vara människa, att Han fötts som du och jag. Tänk att Han är närvarande hos varje människa, att Han identifierar sig med varje människa. Tänk att Han alltid är hos oss.

Jag hoppar över vidare ord, går i stället till nattens mässa och faller ner på mina knän i tillbedjan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde från en god vän häromdagen att han fått en ny syn på det där när änglarna uppenbarar sig på himmelen och sjunger pris.

De sjunger inte bara för att det föddes en son och det var stort i sig utan de är säkerligen väl medvetna om och har med i sina tankar och lovprisningar ALLT.

De sjunger för att alla profetior ska gå i uppfyllelse, för att Sonen är född. Han som kommer dö för vår försoning. De sjunger för alla de människor var liv kommer förvandlas. De sjunger pris för allt som varit, är och kommer.

Då blev plötsligt deras pris och lovsång så mycket större än bara för att ett barn har fötts.

/cobi

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/debatt/article1511761.ab

Anonym sa...

Hej Håkan,
Följer din blogg med nöje!
God Jul

andakt.blogg.se