måndag, april 25, 2022

Så länge dagen varar

 Den självbiografiska boken Så länge dagen varar har gett lite ringar på vattnet. Jag är medveten om att en blogg som denna förmodligen ger intrycka av att vara väl självupptagen. Men bloggen är tänkt att vara som en dagbok för mig och lite information för min växande vänkrets. Så då blir självcentreringen begriplig. 

Just idag har mejl växlingen varit större än vanligt eftersom jag gjorde ett utskick om min nya bibelkommentar i går. Det ska bli spännande att se om det blir några initierade reaktioner på mitt val att förlägga Filipperbrevet och Brevet till Filemon till en fängelsevistelse i Efesus år 56 e kr. Några kanske tycker det är oväsentligt, men det är det verkligen inte för sådana nördar som mig.

I morgon ska jag till Linköping och Ryttargårdens seniorer. Det ser jag fram emot inte minst när jag nu själv är senior. Jag ska dela lite livserfarenheter och hoppas kunna få lite samtal där andra får dela med sig till mig. Det där med åldrandet börjar intressera mig. Jag tror verkligen vi har det bästa framför oss, men som människa kan vi uppleva det mycket olika. Minns när Eva Spångberg en gång talade över ämnet Det är fint att åldras. Jag tror det blev ett bok häfte av det föredraget. Det är inte mina ambitioner för morgondagen, men kanske ska också jag beröra åldrandets välsignelser.



Efter föredraget får jag skynda mig hem. Vår församling St Filippus möts varje tisdag kl 19 på nätet. När Kari och jag var i Skövde i helgen pratade jag med Viktor om morgondagens församling. Han menade att vi säkert kommer att få se församlingar bli till på nätet. Vi hade ett verkligt spännande samtal om detta när det slog mig att de första kristna församlingarna utgjorde nätverk, - inte samfund i vår mening. Jag ska vidareutveckla tanken här några bloggar framöver.


Inga kommentarer: