måndag, mars 21, 2022

Kallelserna är tillbaka


Nu när restriktionerna för pandemin gått mot sitt slut har mycket skjutit fart igen. Kallelserna har kommit tillbaka och jag har fullt upp med att hinna med allt. För några veckor sedan undervisade jag om Roten som bär dig i Skillingaryd. jag hade tre pass på lördagen och söndagen. Helgen var välbesökt och mycket uppskattad som jag uppfattade det. Tänk vad viktigt det är att förklara grunderna och huvuddragen med vår relation till det judiska folket. Det är gott att undervisningen om Israel blivit populär under de senaste decennierna även om inte allt är av godo.

Det är fortfarande så att den större delen av svensk kristenhet är fast förankrad i ersättnings teologin. Det är kanske inte s underligt efter 1500 år. I det perspektivet har ändå mycket förändrats och de flesta troende har fått upp ögonen för villfarelsen. Däremot ser jag en annan villfarelse göra sig gällande. Den kallas för två-vägs teologi och syftar på dem som lör att det finns två vägar till himlen, en för det judiska folket och en för hednafolken. Tyvärr lär vi få se mer av den så uppgiften att undervisa om vår relation till det judiska folket får prioriteras. Den undervisningen har till stor del att göra med hur vi läser och förstår vår bibel. 

Det gick inte mer än en vecka så fick jag vara med om att samla människor till högmässa i Linköping. Men finns det inte redan tillräckligt stort utbud i Linköping, frågar någon? Jo, det kan man tycka, men Missionsprovinsens särskilda kallelse har varit och är att hålla fast vid den kristna bekännelsen. En huvuduppgift blir då att bevara och undervisa om det särskilda prästämbetet och att predika Guds ord oförvanskat och rätt förvalta sakramenten. Det kan inte vara någon nyhet för någon läsare av denna blogg att Svenska kyrkan glidit långt ner på det sluttande planet. Missionsprovinsen har här en väldigt viktig uppgift. Kyrkodagen i Linköping var på lördagen och på söndagen fortsatte jag med att celebrera i St Filippus, Stockholm.

Som om det inte räckte med de regelbundna resorna till Stockholm var jag också där för att undervisa i Credos ungdomsutbildning, CU. Där får jag vara med i en tre-årig undervisning där vi går igenom Bibelskolan-on-line och de 75 videoklipp som finns där.. Det är en fantastisk uppgift att få vara med och följa dessa drygt 20 ungdomar  under så lång tid.


Bilden är tagen på CREDOS lägergård i
Transtrand, Sälen  augusti 2021


Inga kommentarer: