onsdag, mars 30, 2022

Gotlandsgatan 44-46

 Dags att skriva några rader igen. Det kan tyckas att jag bara skriver om mig själv och det är delvis sant. När jag nu tagit upp bloggandet igen är inte syftet längre att kritisera Svenska kyrkan. Det behövs liksom inte. Det klarar den så bra själv. I stället vill jag göra vad jag kan för att bidra till bildandet av nya församlingar, små församlingar. Det är den nya inriktningen på bloggen som också får tjänstgöra som en dagbok för mig.

På lördag är det dags igen för en resa till Stockholm. Den här gången är det dags för vår första kyrkodag och vi som vill se församlingen St Filippus växa fram gläder oss mycket åt den. Den kommer gå av stapeln på Gotlandsgatan 44, på lördag 2 april kl 14-18. 

kl 14 föreläser professorn i semitiska språk Mats Eskhult över ämnet Synagogans uppkomst och betydelse. Det blir en mycket intressant föreläsning eftersom det inte är helt klart när synagogan institutionaliserades. Men mest intressant därför att de första kristna sannolikt firade synagogala gudstjänster.

Efter föreläsningen blir det servering och samtal. Jag kommer att se till att det finns ett bokbord på plats, åtminstone med mina egna böcker.

kl 16.15 får vi den andra föreläsningen En levande församling där jag åtminstone får introducera det ämne som kommer att fungera som ett tema under något eller några år framöver. Också efter detta föredrag blir det samtal.

kl 18 avslutas dagen med vesper.



För den som något känner till Södermalm ligger Gotlandsgatan som en tvärgata till Götgatan, den stora gatan som går från Slussen till Skanstull. Om du kommer med T-banan går du av vid Skanstull, uppgången närmast Slussen och väl uppe på Götgatan korsar du den vid We are one church som är det nya namnet på gamla Södermalmskyrkan. Till vänster om den går en trappa upp till Gotlandsgatan och vi kommer att stå på gatan vid nr 46 och hälsa dig välkommen. Det är inte mer än 50 meter efter att du kommit upp för trappen. 

Välkommen!


Inga kommentarer: