söndag, april 18, 2010

Det blev en god konferensdag

Det var ingen förhandsanmälan och ingen kostnad. Det gör att det var svårt att föreställa sig hur konferensdagen skulle bli, men den blev över förväntan. Kan du tänka dig att det kom folk ifrån Markaryd, Lagan, Ljungby, Bankeryd, Alingsås, Linköping och Haninge?! Vi var väl ett 40-tal. Redan det bevisade intresset talar för att tiden arbetar för oss. Vi är inne i ett skeende och jag tror att det är viktigt att ta vara på det. Jag ska förklara.

Hans Sundbergs budskap kanske kan sammanfattas med den tanken att morgondagen är här. Det vi önskar för morgondagen ska vi leva idag. På så sätt blir vi mer upptagna med det vi faktiskt har förhanden än med drömmar och fantasier. Detta är en mycket biblisk tanke. Annars började dagen med att kyrkoherden talade om ledarens integritet. Han gjorde en värdefull beskrivning av ledaren, ledarens kännetecken och livstil. Jag kommer att sammanfatta hans föredrag i en kommande uppföljning som ska skickas ut med mitt nyhetsbrev. (Vill du ha del av detta och kommande information så bara maila mig mig.)

Min uppgift vara förutom att leda det hela att tala om ledaren för 10-gruppen. Mitt budskap var nog närmast att vi bör höja kraven för dessa ledare. Jag vet att det låter negativt och att jag riskerar att göra det svårt för somliga, men problemet är att vi med vårt mått av tolerans och respekt och kravlöshet helt förflackar vår uppgift. INGEN skulle tolerera en tandläkare som var dåligt utbildad, slarvig eller likgiltig för sin patient. Men om en andlig ledare är det, då går det bra. Vänner det håller inte längre. Vi bör ha högre förväntningar på Kristi församling än så.

Detta var en helt kort rapport.

1 kommentar:

Ariph sa...

Hej, Håkan!
Det är inspirerande att du fortfarande verkligen brinner för Gud och Guds rike.

Rom 10:14-15
Men hur skulle de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Och hur skulle de kunna tro på den som de inte har hört? Och hur skulle de kunna höra, om ingen predikar?
Och hur skulle några kunna predika, om de inte blev utsända? Det står skrivet: Hur ljuvliga är inte stegen av dem som förkunnar det goda budskapet.*