torsdag, juli 05, 2018

www.sunnliden.se

Härmed vill jag offentliggöra hemsidan www.sunnliden.se.

Sedan jag slutat min anställning i Värnamo pastorat har jag kunnat åtnjuta inte bara den vuxnes privilegier utan också utveckla kallelsen att vara Verbi Divini Minister, det vill säga Guds Ords tjänare. Faktum är att jag i större utsträckning nu och i större frihet kan ägna mig åt prästens kall. Jag tror aldrig jag har haft det så bra som nu. Varje fas i livet har sin tid och sin charm. Så också den äldres det vill säga den vuxnes. Varje morgon kan jag i lugn och ro läsa Skriften, be och meditera. Sedan ägnar jag ett antal timmar åt att arbeta vidare med bibelförklaringar.

Denna nyvunna frihet innebär också att jag kan resa på kallelser, senast Midsommarlägret i Hjortsberga som jag nämnde om häromdagen.

Undervisningsdag ute på Lidnäs.
Denna gång en något mindre skara.
Men det gagnar samtalet!

Eftersom jag numera inte bara skriver och låter trycka en och annan bok har äldste sonen sett till att det bildats ett Handelsbolag. Och inte bara det. Han hjälper mig att sköta det också. Man ska vara två för att äga ett handelsbolag och eftersom bolaget inte är något annat än ett instrument fick det ett enkelt namn Handelsbolaget HåVi, där bokstäverna står för Håkan och Victor. Till bolaget är numera kopplat ett SWISH-nummer. Det numret är 123 116 9762 så om du betala med hjälp av det kommer det att stå att betalningen gått till HåVi. Om du undrar vad det är för någonting så vet du det nu.

Till detta har sonen också hjälpt mig med en hemsida. Du kommer till den genom att skiva www.sunnliden.se så adressen är lätt att komma ihåg. Den andre sonen, Jakob, har skänkt mig adressen. Han tog den för ganska många år sedan men tyckte jag behövde den bättre. Det är fantastiskt med sådana söner. 

På hemsidan kan du se mina åtaganden i KALENDERN och där kan du beställa BÖCKER. Beställningarna skickas till mig. Häromdagen var jag inne på en onämnd bokhandel och passade på att se om de hade någon av mina böcker. Jo.då där hittade jag kommentaren till Jakobs brev. Den kostade 219;-. Upplysningsvis vill jag säga att det kan vara bekvämt att beställa via Adlibris eller Bokus direkt hem i brevlådan. Fraktfritt! Nåja, frakten är nog inräknad i priset. Men att bokhandeln tar så mycket? Det betyder att genom att beställa från hemsidan får du så kallat författarpris. Jakobs brev kostar då 140;-. Men jag har inga anställda och inga lokalkostnader så bokhandeln må vara ursäktad. Dock kommer frakten till, 36;- eller 54;-. Jag funderar på att räkna in en del av frakten i priset så att man alltid kan säga: frakten kostar 20;- till exempel. Jaha, så har man blivit affärsman också. Det är väl att affärerna inte är mitt främsta syfte utan detta att sprida Guds ord. Och kanske lite egna tankar också är bäst att tillägga.

Hemsidan får inte vara statisk. Den behöver justeras, kanske ändras med jämna mellanrum. Nya böcker och nya åtaganden om inte annat. Bloggen som finns på hemsidan kommer jag inte att använda lika frekvent som den här. Där får det nog snarare bli typ artiklar eller rapporter ...

Besök gärna hemsidan och hjälp mig gärna att förbättra den.


Inga kommentarer: