måndag, juli 29, 2024

Ny bok

 Just när jag skulle skriva den här bloggen såg jag frågan om Missionsprovinsens engagemang i Israel. Nu kan jag inte skriva om det eftersom jag hade annat i tankarna. Dessutom vet jag för lite om det. Men det är klart att det, ur ett bibliskt perspektiv, är väldigt spännande och jag ska lära mig mer om det. Eller var frågan politiskt? Tror inte det, men nu den nya boken.

Boken Det nya livet vänder sig till nykristna, men kan läsas av äldre kristna också. Det som förvånat mig är att många äldre kristna sagt: "Tänk om jag fått den här undervisningen från början ... ". Vid närmare eftertanke är jag kanske ändå inte så förvånad. Det tog decennier innan jag själv fick undervisning om att man kan höra Gud tala eller om kraften i synderna förlåtelse.



Ursprungs materialet kommer från Dr Ralph W. Neighbour Jr och har sålts i hundratusentals. Vi hade det i cellkyrkosammanhang, men då i stor utsträcknings som ett försöks material. Det slog väl ut och borde omarbetas till svenska förhållanden. Sagt och gjort. Jag talade med Dr Neighbour och fick hans tillåtelse att skriva om det för svensk tradition, vilket jag gjort. Vill du veta mer exakt så är det omskrivet med evangelisk-luthersk tro i grund, med egna exempel från prästlivet, med citat från Luthers lilla katekes ... Så pass nyskriven att jag får sätta mig själv som författare. Fast den pedagogiska inspirationen är tveklös från Neighbour. Jag tycker den är fantastiskt bra och vet att nykristna uppskattar den otroligt.

Så det här är det första som sker i höstens lansering av materialet för nykristna. Är du intresserad ska du följa vad som händer på vår hemsida www.sunnliden.se. Där kan du också beställa boken. Ordern går till Semnos som lagerför, distribuerar och fakturerar. (Tack för det samarbetet, Joakim!).

Tänk om vi fick se unga vuxna komma till tro på Herren Jesus och få tillgång till det här "nybörjar-materialet". Det är min dagliga bön.

Jag kommer att återkomma till den här boken. Det finns mycket att säga om den, men redan nu vill jag säga att den görs bäst två och två. Båda gör en veckas bibelstudier (fem korta sådana under en vecka) för att sedan mötas för att samtala om veckan. Handledning finns i slutet av boken. Det bästa är om det är en nykristen (nyfiken) och en mer erfaren kristen. Lär dig mer om detta, men som sagt jag återkommer - i morgon?! Kanske det.

Inga kommentarer: