torsdag, oktober 14, 2021

En period till i kyrkomötet!

 Så har det slutliga resultatet från kyrkovalet kommit. Det visade sig för Värnamos del att Gladare församlingsliv (GF) fått fler poströster än Frimodig kyrka (FK) så att de sammantaget kom att få två röster mer än Frimodig kyrka. Tänk att det kan vara så jämt!

Det betyder fortfarande att FK är den grupp som gått framåt samtidigt som de andra tappat något. Det bör vara ett starkt argument när ordförandeposten ska tillsättas. Mandatfördelningen till fullmäktige är densamma som tidigare.

I dag kom också resultatet till kyrkomötet och det visade sig att FK tappat något också där. Vi har för närvarande 10 mandat av 251, men kommer efter nyår att ha endast 8. Nu har FK ännu inte hunnit analysera orsakerna till att det gått sämre, men jag är rädd för att "vårt folk" i allt högre utsträckning begär sitt utträde ur Svenska kyrkan. Jag har själv tänkt sådana tankar, men får hålla i fyra år till eftersom jag är en av de åtta som valts in för nästa period.

Förresten - vart skulle jag ta vägen om jag lämnar Svenska kyrkan? Jag har kanhända lämnat känslomässigt. Jag måste inte gå till högmässan i Värnamo längre utan kan gå vart jag vill. Det är tråkigt att det ska vara så, men nödvändigt för att jag ska överleva.



Bilden ovan är från St Filippus, en blivande församling i Stockholm, som jag gärna understödjer. Det är gott att kunna bidra någonstans.

För övrigt har jag nu skrivit en bok om kampen att förbli i Kristus. Den kommer ut efter nyår, men min kommentar till 1 Korintierbrevet kommer när som helst, så den ber jag att få återkomma till.

Ha en skön dag!


Inga kommentarer: