lördag, mars 24, 2012

född av jungfrun Maria


Usch, det börjar bli sent. Vi förlorar dessutom en timme eftersom vi ska stilla fram klockan denna natt. Jag har brottats med predikan i kväll. Brottats är rätta ordet. När jag predikade 4 advent koncentrerade jag mig på Jungfrun Maria eftersom det var hennes söndag och eftersom vi just fått en gudsmodersikon till Värnamo kyrka. Denna renläriga predikan gav upphov till insändare där jag beskylldes för att vara villolärare. Om du vill kan du leta upp, se och lyssna till denna predikan på YouTube. Så nu ska jag tala om Jungfru Maria igen imorgon eftersom det är Jungfru Marie Bebådelsedag. Vi får väl se hur det går. Jag känner mig nog ganska trygg, men Jungfrun är gruvligt försummad, rentav förtalad, i våra sammanhang så det är inte lätt för vännerna att ta till sig den allmänneliga tron.




Några kommenterade förra bloggen och undrade om den nya översättningen av trosbekännelsen. Jag tror att det är den ekumeniska översättningen vi talar om. Den som gjordes 1996. Den som vill kan hitta den hos Sveriges Kristna Råd. Det som sker nu är att Svenska kyrkan ska få en ny Handbok och då ska den nya översättningen föras in där. Den blir då Svenska kyrkans officiella, vilket den inte är nu. Vill man läsa om hur arbetet gick till kan man göra det i boken Låt ossbe och bekänna – trosbekännelserna och Herrens bön med kommentarer av Anders Ekenberg”,

Det blir för övrigt två högmässor imorgon och sedan reser jag till Stockholm på eftermiddagen. Hela Människan har sammanträde på måndag.Det är heldags sammanträde så vi hörs väl igen tidigast tisdag.

Inga kommentarer: