måndag, mars 19, 2007

En intensiv helg

Det har varit en intensiv helg. På lördagen hade jag först en begravning, sedan två dop och på kvällen var jag med konfirmanderna i Jönköping. Vi lyssnade på Via Mystica. De stod för musiken i denna Rock-mässa, ledd av nye biskop Sven Thidevall. Mina konfirmander lämnade dock gudstjänsten just innan kommunionen. De tyckte inte om musiken ...

På söndagen ledde jag Högmässa, hade konfirmander, gjorde ett akut hembesök och ett senare planerat dito. På kvällen jobbade jag en stund med utställningen vi ska ha i Kalmar 4-6 juni. Den ser bra ut så här långt. Väl hemma skrev jag veckobrevet. Någon frågade: Vad gör en präst egentligen? Förutom går till kyrkan. Jag orkade inte svara.

Nu ska jag till tandläkaren.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Man behöver inte alls vara medem, för att komma in på din blogg.
Tror att folk kanske är lite blyga, för att våga ge sig tillkänna.

Själv tycker jag att detta är ett bra sätt att kunna ta till sig info om både studiematerial och det som händer i kyrkan.

Hoppas att ditt tandläkarbesök gick bra!

Pia Nerg

Anonym sa...

Besökte också en konfirmation i helgen. Borta var gamla tiders förhör. Nå, det kanske var lika bra det. Efter konfirmationen där konfirmanderna uttalat att de ville leva i den kristna tron, sade en av dem att "skönt nu slipper man gå i kyrkan mer". Jag vet inte om det säger mest om konfirmanden eller kyrkan. Lite sorsen blev man ju.

Håkan Sunnliden sa...

Konfirmation?
Det är naturligtvis mest fel på kyrkans pastoral. Luther avskaffade som bekant konfirmationen. Den kom in bakvägen vid förra sekelskiftet som undervisning och förhör. Kanske ska vi tillbaka dit. Om konfirmationen är andemeddelse ska bara bekännare konfirmeras.