fredag, augusti 27, 2021

Det kan passa bra att börja det nya bloggandet med den här bilden. Det är ett av barnbarnen som av särskilda skäl inte blivit döpt tidigare. Men nu var det alltså dags. Hon döptes för några veckor sedan och konfirmerades förra söndagen. Dopet är början på något radikalt nytt. Det är inte säkert att alla tänker på det, men förutsättningarna för ett gott liv förändras radikalt i och med dopet. Genom dopet förenas en människa med Jesus Kristus. Det är Guds verk. Från och med denna dag förbinder sig HERREN själv att bistå henne för resten av livet. För resten av livet? Ja, därför att Gud kan inte svika det förbund han ingår med en människa i dopet. 

Det var inte så länge sedan jag läste Magnus Perssons bok Som ringar på vattnet. Jag fastnade vid att han på ett ställe talade om den enorma potential alla döpta utgör. Det måste vara hundratusentals svenskar som är döpta, men som ännu inte kommit till tro på Herren Jesus. DÄR tror också jag att vi har vår målgrupp. Tänka att få berätta om de goda nyheterna för alla dessa!

Jag är så tacksam till Gud att St Filippus nu fått möjlighet att kunna erbjuda bibelförklaringar till stockholmare på Södermalm. Den 13 september börjar vi med bibelsamtal på Söder.

I fortsättningen hoppas jag kunna berätta om hur Guds rike sprider sig och om hur Herren Jesus bygger sin församling. Det blir en underbar kontrast till in min kyrkopolitiska vardag. De nyheter jag möter lokalt, i Kyrkans tidning inför valet och på andra sätt är sällan uppbyggliga. Jag skulle kunna förbli i eländet och berätta om det regelbundet, men ska göra vad jag kan för att undvika det. Jag lovar att försöka låta bli, men inte att jag helt kommer att lyckas. Det som behövs nu är UPPBYGGELSE.



Inga kommentarer: