söndag, september 16, 2007

Celler bildar subgrupper

Subgrupper
I veckan som gått har flera celler påbörjat sina utåtriktade aktiviteter. Alf H med flera mötte styrelsen för Hela Människan – LP, Finnveden för att berätta om sin vilja att göra en Alphaliknande kurs för socialt utsatta. Förslaget togs emot med glädje och tanken är att deltagarna under kursens gång ska erbjudas att få en fadder för att på så sätt hitta vägen in i nya sociala nätverk.

På torsdagen möttes 18 personer för att under ett antal veckor samtala om vad det innebär att hjälpa till som frivilligarbetare i Värnamo församling. Kerstin B, Kari och jag är engagerade i denna kurs. I dag söndag började Thomas S och hans cell med kursen för äktenskapets friskvård. Kursen samlade 8 par och fick en riktigt god start. Denna vecka kommer Ingrid F med flera att bjuda in till samtal om sorg. Hon har deltagit i ett antal sådana samtalsgrupper och önskar nu också bjuda in till återträffar. Kanske kan dessa subgrupper så småningom mynna ut i nya celler. På tisdag ska vi planera arbetet med årets konfirmander, men vi skulle här behöva flera frivilliga. Det är fantastiskt att iaktta hur cellmedlemmar och medarbetare nu på eget initiativ börjar leva evangelistiskt och vi ska ha med dessa initiativ i våra förböner.

A critical friend
När vi var i England träffade vi bland andra kyrkoherden i Bradford Howard Astin. Han berättade för oss hur han uppmuntrat medlemmarna i församlingen att skaffa sig en ”critical friend”, en vän som får rätten att tala in i mitt liv. Vi är ofta artiga mot varandra och säger inte alltid som det är av hänsyn mot varandra. Det är gott, men vi behöver ibland få höra sådant som vi inte vill höra, men behöver få höra. Vi tyckte det var ett bra förslag som vi gärna ger vidare. Ge någon lov att tala i förtroende till dig, att säga sådant som andra inte får säga till dig.

Israel
Det är flera som uppskattat förra veckans bildspel om konflikten i Palestina. Sedan några år tillbaka har jag fått ett nyhetsbrev direkt från Jerusalem. Det är Livets Ord som skickar ut det och den som är intresserad kan beställa det från www.israelreport.org

1 kommentar:

Anonym sa...

Critical friend är suveränt!