torsdag, juli 05, 2018

Valrörelse

Tove Lifvendahl börjar sin ledare i SvD med en rolig historia. Jag har inte hört den förut men tycker den var både roligt och träffande. Därför återger jag den här. Håll till godo:

En rolig historia som har valsat runt i många år handlar om en tidigare politiker som hastigt gick 
hädan och hamnade i paradiset där Sankte Per tog emot. Sankte Per berättade att det förelåg viss konkurrens om hans själ, varför politikern anmodades tillbringa ett dygn i helvetet och ett i himlen, för att därefter själv välja var evigheten skulle tillbringas.

Politikern tog därför hissen ner till helvetet där Satan öppnade sin svarta port och bjöd honom på golf, drinkar och mat i överdåd. Ett dygn senare tog han hissen upp, där Sankte Per försåg honom med änglavingar och en harpa, lät honom strosa bland molnen, lyssna på fågelsång och inta en lätt och näringsriktig måltid. När dygnet var till ända meddelade han sitt beslut; det fick bli helvetet. 
Men när han ånyo klev in och porten stängdes bakom honom, kände han inte igen sig. Istället för golfbanor brann skärselden. Politikern frågade bestört vad som hade hänt. Satan svarade: "När du var här sist var det valrörelse".


Inga kommentarer: