torsdag, oktober 13, 2022

Vila och arbete i Branäs

 Skönt att få vara ledig ett par veckor. Det är numera ganska tydligt att man inte blir yngre och yngre utan äldre och äldre.

I går hade vi möte i Credo. Credo bedriver en ungdomsutbildning som baserats på min Bibelskola-on-line. Att den kommer till användning på detta sättet är för mig ett riktigt bönesvar. Så välsignat att regelbundet få möta dessa nästan trettio-talet ungdomar. Undervisningen pågår under en tre-års period och kursledare är Lasse Axelsson som nu har blivit generalsekreterare för Credo. Han har tillhört Credo under hela sitt liv och var en av medarbetarna när jag var skolpräst i Stockholm för mer än fyrtio år sedan. Sedan dessa har han varit drivande med att utveckla gospel-rörelsen i Sverige.

Bibelskolan-on-line innehåller 75 videoklipp och vi går igenom 25 av dem per år. Nu är vi inne på det tredje året och kommer att avsluta till försommaren -23. Undervisningen är endast en del av utbildningen. Utöver den handlar det om själavård och praktik av olika slag. Den som vill ta sig en titt på undervisningen kan klicka här.

Jo, det är inte bara vila här uppe i norra Värmland. Branäs är en fantastiskt anläggning och verkar vara gjord framför allt för barnfamiljen. Nu är det så att Kari och jag råkar ha tillgång till en av stugorna, åtminstone om ingen annan hyr för tillfället, Just vid den här tiden, när det inte är skidsäsong, går det i regel att ta sig hit för ett par veckors rekreation.


Den här stugan, Aspen 9, är ett bönesvar och en välsignelse för oss. Vi har varit här en handfull gånger och trivs väldigt bra. Just i dag regnar det och det ska det fortsätta med ytterligare några dagar, men det är inte fel att tända en brasa och ägna några timmar åt en bra bok.


Inga kommentarer: