torsdag, oktober 20, 2022

Tänka fritt

 Vilka sköna dagar - helt utan ansvar. Åtminstone inbillar jag mig det. Eller är det kanske så att det endast är fråga om en tillfällig paus? Också här skriver jag mejl hit och dit, skickar in en artikel eller ger en intervju. Fast det ändå upplever jag det som ett skönt avbrott i vilan. Är det möjligt att alltid ha det så? Det borde det väl vara när man är sin egen?


Så här såg det ut i morse då det var 4 minusgrader.

I går ringde Världen idag och de kommer att presentera boken Det vi inte ser i sin bilaga Tro och liv nästa torsdag. Jag hade ett ganska långt samtal med Börje Norlén eftersom det tog ett tag innan vi fann varandra. Jag känner inte denne trevlige man men hann förstå att det vi upplever är viktigt för honom. Det går i och för sig inte att säga något om, men kristen tro har som bekant en annan grund. Vi får se vad som blir av detta. Jag tror att det blir bra. Tidningen kommer att publicera ett längre utdrag ur boken, men jag vet inte vad den kommer att klippa ut.

För övrigt har jag skrivit två artiklar om församlings plantering. Det var ett beställningsjobb som jag inte riktigt vet hur det föll ut. När jag funderat vidare blir det allt tydligare för mig hur olika kyrkor och samfund sitter rejält fast i det egna paradigmet. Det är svårt för dem att tänka utanför boxen och när en sådan som jag försöker med det kommer man snabbt i försvarsställning. 

Är det inte uppenbart för alla att tiderna och verkligheten förändras? Om det är så att vi trots detta inte ska anpassa, förändra eller kanske lägga ner våra organisationer är vi längre bibliska. Jag tänker emellanåt på Paulus som blir jude för judar, grek för greker --- för att om möjligt vinna någon för Kristus. Är det inte så att allt fler kristna väljer bort våra kyrkor och samfund? Såg ni till exempel intervjun med Emanuel Karlsten i går? Tänka fritt är stort (tänka rätt är större).

Jag försöker att bryta tankegångarna med jämna mellanrum genom att se på Mordkommissionen eller en allsvensk fotbollsmatch. I dag är det matchdag!!! Bajen tar emot Sirius. Endast seger räknas.


Inga kommentarer: