tisdag, oktober 18, 2022

Ny regering

 Det är gott att vara lite ledig eftersom man då kan arbeta lite mer effektivt. Dessutom kan man i Karis och mitt fall njuta av utsikten över berger i norra Värmland. Jag vill inte skriva att jag njuter över att kunna se på fotboll dessutom och att Malmö förlorade mot Göteborg i går. Men var det inte någon som menade att man ska glädja sig över sina framgångar utan att fördenskull förakta andras förluster? De har också sitt värde. Nåja, inom fotbollen får man ge och ta och Bajen har inte heller vunnit alla sina matcher. Får se hur det går på torsdag då vi möte Sirius hemma.

Förutom spännande samtal, planering och annat arbete, som jag inte vill redogöra för nu, har jag följt regeringsbildningen idag. Måste bara nämna Carin Stenströms ledare i Världen idag där hon kommenterar oppositionens påhopp. Den som vill kan läsa genom att klicka här. Hon skriver i regel mycket träffsäkra ledare och för övrigt tycker jag att Världen idag håller på att köra om tidningen Dagen rejält även om båda behövs.

Vad jag tycker om (S) och (C) kan vara allmänt bekant för mina läsare, men när det gäller (S) grundar sig min motvilja på att socialismen är gudlös. Det är den gudlösa politiken eller sekulära för att använda ett finare ord som ställt till så mycket av det elände vi har i vårt land inte minst inom skola, migration och kriminalitet.

All visshet kommer från Herren

och finns hos honom för evigt

läser jag i min bibel. Jag vet att Ulf Kristerssons hustru läser till präst och min bön är att de båda ska söka vishet hos Herre, det vill säga där den finns. 


Det är rätt och brukligt att be för all överhet. Det har jag gjort också för (S) och (C), men jag hoppas betydligt mer på den nya regeringen och delar av regeringsförklaringen var en fröjd att höra. Jag lyssnar särskilt efter detta med värderingar och det sades inte särskilt mycket om det, men det lyste i genom. 

I sammanfattningen lyfte Kristersson orden FRIHET OCH ANSVAR som vore de nyckelord. Ja, det är kristna värderingar. Frihet och ansvar. De båda hör samman, men den vägen är smal, som Jesus också påpekar. Det troliga är att Jesus syftade på vägen till Guds rike, men påståendet kan nog gälla för svensk vardagspolitik också. Be att den nya regeringen får hålla sig på den smala vägen och att den aktar sig för de sluttande plan som lider ner i diket!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk hur olika man kan bedöma saker. Tycker Stenströms texter är typexempel på hur en del kristna har gått och blivit allt mer politiskt ideologiska istället för att följa Herren och sanningen. Den borgerliga sidan, än mindre den högerpopulistiska, har förstås lika lite med kristen tro att göra som vänsterblocket. Men många är hemmablinda. De inser inte att mammon, hårda hjärtan mot människor i nöd, individualism och mycket annat typiskt borgerligt, är minst lika ogudaktigt som vänsterns mer välkända ogudaktigheter.Men det finn ingen profetisk sälta hos ledarskribenterna, utan de går ideologiernas ärenden.